係openice見到呢間開飯熱店泰國菜,地點係諾士佛臺都幾方便,價錢又唔會太貴,所以就約左朋友聚會係呢間食。7點同朋友上到去,其實有點驚訝,因為裝修都幾陳舊而且似中式餐館多點,而且現場都唔多客,有8成檯都無人。打開餐牌,大部分餐點價錢都中價,但海鮮類都勁貴,所以我地都係點小菜為主。我地四個人點左鮮蝦柚子沙律、酸辣鳳爪、炸蝦餅、冬陰功湯(大) 、雞肉青咖哩、雜錦串燒、馬拉盞炒椰菜苗、椰汁西米糕。大部分水準都不過不失,每款價錢都大概一百蚊左右,份量唔算大碟。但食完真係無咩記憶點,埋單每人$255(記住我地無叫海鮮),以咁既價錢,我去MANGO TREE食會開心D,起碼有VIEW有裝修。
2019-02-21
  • 炸蝦餅