cafe TOO

2018-12-19 14660 瀏覽
公司聖誔聚餐🎄☃️ 黎到金鐘三寶既香格里拉 Cafe too(多謝老細💖💖)晚上6點零黎到,由於臨近佳節,都頗為 full😮😮 但係香格里拉同其他自助餐唔同,啲位係足夠闊到兩條友同時捧兩碟食物行都唔駛好似行平衡木或者梅花庄咁小心翼翼🤭食自助餐要策略唔駛我教啦?(番工都要我知道🤓)老細教落人淆底時你進攻,所以係無人拿嘢時拿咗呢度最殺食既龍蝦🦐同麵包蟹🦀先,兩者都大隻夠秤,唯一稍嫌係雪氣未過,無計吖要做生意,太暖出黎驚變壞,但成排咁黎個畫面都好震撼然後刺身🐟🐠🐡都黎試一試,款得三四隻,壽司類同,不過黎呢度都唔係食刺身吖。反而有啲可惜,隔離個泰式沙律好似唔錯,無試,好多人番兜😣😣芝士係小弟另一個至愛,呢度有四五款,但放埋咗角落頭無人理🤭 有隻南瓜味芝士 (好似係,除非唔係🤓 唔係吳準少)淡身硬款,愛黎做前菜一流熱食其實相對失色,係最遙遠既炒牛肉🐂粒食咗兩轉,一轉太老,一轉啱啱好,真係睇廚心情💕 而咖哩反而多配搭,有厚薄餅,長身米飯,三隻咖哩,牛🐮,雞🐔,蔬菜🥦 遠少少有埋火雞應節🐓 但以上都無乜突出,不過不失👌👌甜品係最優異,建議大家留肚食💕💕個人心水係斑蘭布甸,栗子慕斯,雪糕,最過癮係有士多

芝士

甜品係最優異,建議大家留肚食💕💕個人心水係斑蘭布甸,栗子慕斯,雪糕,最過癮係有士多啤梨味朱古力fondoe, 無平時黑白朱古力咁甜,但又襯番啲生果💖💖💖

朱古力fondue

甜品

雪糕

差啲講漏咗佢既點心,黎親金鐘三寶開業績會,佢個蝦餃燒賣係救命丹🤭🤭 而今晚都係有得食,額外附送小籠包🤓🤓

唔好問我抵唔抵😂😂老細找數,但有個點要留意, cafe too 係無景,佢係對內園既😕
2018-12-19
芝士