2016-09-05 5859 瀏覽
由於太耐冇同家人出街食飯了,於是今晚安排同家人去食韓燒。來到BBQ MILITARY後,原來呢度轉左做放題,又特別以海鮮為主題,看價錢好似幾抵食。飲料係任飲,有成11款咁多,有韓式CIDER、啤酒、茶及汽水。安排好座位後,店員馬上在爐邊加蛋及泡菜等小食。另外出面有自助調味料。上菜的速度都幾快,交點菜紙後五分鐘已經送食物來了。烤特級豬頸肉比較肉厚,所以燒烤時間比較長,肉質鬆化既有咬口又帶點煙韌;烤魷魚肉質彈牙;烤青魚魚味幾重,個人不太喜歡;烤五花腩一層肥一層瘦,店員走來你幫我們燒並逐一剪開。全部肥油已經被燒晒出來,所以食起來特別爽口,夾生菜及韓式辣醬食好好味;烤原條牛排骨燒到差不多熟的時候便可以剪開一塊塊.牛肉肉質嫩滑, 牛味幾濃郁, 味道適中, 不用再點醬汁。烤牛舌則沒有難度,薄薄牛舌燒後帶爽口嫩滑,不用包菜,已經不錯。烤特級牛肉輕輕兩面燒至不見血就可食,肉質非常軟腍,牛味香濃。另外都點了個冷麵,加點點芥末,食落清新一減剛才肉食肥膩感。仲有呢度個泡菜湯幾辣下,不過就好惹味。
上菜的速度都幾快,交點菜紙後五分鐘已經送食物來了。