本地品牌地標、文青聚腳點既PMQ元創方有好一段時間無再出現喺大家嘅聚光燈之中,近排睇返下相簿發現咗好似有一段時間無再去過,搵吓資料喺邊度打卡嘅途中,發現近排新開左間新嘅咖啡店,身為打卡小先鋒嘅我梗係附近打完卡之後身先士卒為大家過嚟試吓咩料先~.咁先講個整體感覺比大家聽先啦,呢間舖頭呢店舖走骨子路線,講feeling就真係好過平時普通嘅連鎖咖啡店多多聲啦,店舖環境溫馨,但從閑談中都感覺到每一個佈置都係佢哋嘅心血😝.店員嘅友善亦都令到我喺呢一個打卡之旅有前所未有嘅舒暢感,佢哋絕對歡迎大家得閒同佢哋傾吓計㗎!.跟住落嚟就到小妹嘅不專業食評💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️ .🍔 Double meat burger 啖啖肉,配上蕃茄煙肉,即叫即製比較特別嘅係佢特別將麵包,烘得比較乾身,呢個就要睇個人喜好了。.🥐All Day breakfast 焗豆、煙肉、蕃茄、牛油香菇、頻頻嘅黑松露炒蛋、超脆嘅牛角包共奏出美妙的早晨,係一首足夠美好展開新一天嘅序曲。.🧀Burnt cheesecake 及🧀Earl Grey burnt cheesecake 甜品方面,係屬於重起司蛋糕 一 巴斯克蛋糕,蛋糕外側焦黑內部卻入
跟住落嚟就到小妹嘅不專業食評💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
🍔 Double meat burger
🥐All Day breakfast
🧀Burnt cheesecake 及
🧀Earl Grey burnt cheesecake
甜品方面,係屬於重起司蛋糕 一 巴斯克蛋糕,蛋糕外側焦黑內部卻入口即化並且沒有糊味,兩者皆有濃厚風味
🧊Iced drip
選用黎自比較小見嘅泰北日曬豆,前段紅果味較重,後段相有對非常溫和的口感與質地。係一杯香味芬芳,令人驚艷的咖啡。
🧊Dirty
張Expresso倒入凍奶入面,不攪勻,飲緊嘅係咖啡同奶嘅層次感。外觀上略嫌欠奉層次感,飲落去嘅feeling就喺返度。但始終以精品咖啡店黎講希望能做得更好。總括嚟講呢一道咖啡有點失色但瑕不掩瑜。
2022-10-20
下午茶