早兩年開始跟朋友玩潮玩🤪🤪開始儲下 Bearbrick🐻🐻 聽見尖東有間新開既餐廳Awesome Bar & Cafe 用 Bearbrick 做主題,即刻好想去潮聖😍😍新餐廳响新文華中心,响百週年紀念公園離遠已經見到啦 !一入到大門口見到一條好長既樓梯,樓梯兩邊已經有好多展示位,放置咗好多好多隻 400% Bearbrick,好誇張呀🤩🤩 行上一樓就係餐廳,餐廳設計比較簡約,展示咗D比較特別嘅版本1000%,其中一個 corner 以結婚做主題,有好多對著晒結婚禮服嘅 Bearbrick,仲有教堂窗設計,打卡都好靚💖好啦!唔好掛住睇玩具🤭我哋叫嘢食先,可能係啱啱新開業既關係,Menu 比較簡單,食物嘅款式相對比較少,只有幾款意粉 同 幾款主菜~主菜方面,例如:鱸魚、漢堡包、等成日都食,所以今次就嗌咗一個香脆五花肉 ,嚟到既時候遠睇好似一片好大片嘅燒肉,不過用咗蘋果醬同埋醬汁,食落係同中式燒肉有啲唔同既😀另外,嗌咗一個蕃茄蝦意大利麵 同埋一個西班牙闊條麵,西班牙闊條麵係自家制菠菜麵條(全素),綠色的幾sharp,有D驚喜喎☺️食落去味道好濃郁~至於大蝦意大利麵就正常西餐廳嘅水準,見到老板
早兩年開始跟朋友玩潮玩🤪🤪

行上一樓就係餐廳,餐廳設計比較簡約,
展示咗D比較特別嘅版本1000%,

好啦!唔好掛住睇玩具🤭

主菜方面,例如:鱸魚、漢堡包、等成日都食,

另外,嗌咗一個蕃茄蝦意大利麵
食落去味道好濃郁~

至於大蝦意大利麵就正常西餐廳嘅水準,見到老板都好揼本用Bearbrick 做decoration ,淨係似長樓梯兩旁,目測都有二百隻,西利👍🏻👍🏻

希望遲啲選擇會多啲,同埋仲有一點就係,現場好似冇乜音樂,如果有音樂嘅話我諗氣氛會更好😚😚

同埋我留意到呢度係有早餐食架喎~
早起身既朋友可以Try Try

西班牙寬麵條(素)
香脆五花肉
2023-03-01
西班牙寬麵條(素)
香脆五花肉
  • 西班牙寬麵條