2023-11-27 1259 瀏覽
朋友話有個地方打卡好正,有好多熊仔初頭都有啲擔心好睇唔好食,但係去到食完又覺得唔錯一嚟到門口已經有好大個熊仔上樓上一樓堂食,呢個位就打卡熱點,超級多 潮熊見到呢個吧檯就知道可以叫cocktail朋友去咗影相我就拎咗個cock·tail menu,叫咗一個 world first apple pie- 世一蘋果批入口酒味唔重,有淡淡蘋果味主菜畀我見到有一個甲羅燒意粉 甲羅燒配意粉我真係未試過呢個甲羅燒意粉超級正,蟹殼上面嘅蟹膏超級濃郁,下面意粉裏面有大量蟹肉, 意粉汁做到非常掛面 ,覺得非常好食朋友揀咗呢一個佢話好特別嘅芝士焗蔬菜釀南瓜圈, 因為即叫即焗,所以等得都比較耐,但係嚟到熱辣辣真係覺得好正, 大大件南瓜真係覺得好震撼南瓜好厚肉而且一絲一絲, 焗完嘅南瓜甜度充足, 配埋芝士蔬菜感覺好健康最尾再叫多一個心太軟好鍾意睇佢切開嗰下流出嚟好正整體覺得價錢公道款式特別,下次會再帶食素嘅朋友嚟食南瓜圈走嗰陣都忍唔住影多幾張
朋友話有個地方打卡好正,有好多熊仔
初頭都有啲擔心好睇唔好食,但係去到食完又覺得唔錯
一嚟到門口已經有好大個熊仔

上樓上一樓堂食,呢個位就打卡熱點,超級多 潮熊

見到呢個吧檯就知道可以叫cocktail

入口酒味唔重,有淡淡蘋果味

主菜畀我見到有一個甲羅燒意粉
甲羅燒配意粉我真係未試過

最尾再叫多一個心太軟

好鍾意睇佢切開嗰下流出嚟好正

整體覺得價錢公道款式特別,下次會再帶食素嘅朋友嚟食南瓜圈

走嗰陣都忍唔住影多幾張

2023-11-21
  • 心太軟配雪糕
  • 芝士焗蔬菜釀南瓜圈
  • 甲羅燒蟹肉蟹膏意粉
4天前 20 瀏覽
今天要跟大家分享一個超酷的餐廳!最近我們去了一家在尖東超讚的餐廳,這裡的裝潢設計很吸引,非常適合拍照打卡。走上餐廳的樓梯擺放了很多Bearbrick玩具,這種細節的呈現讓整個餐廳充滿了新潮的氛圍。如果你喜歡坐在靠牆的位置,那裡還提供充電服務,這對需要使用電子設備的客人來說非常方便,很適合大家放學後過來一邊喝杯咖啡,一邊做group project。餐廳最近推出了本月限定優惠,讓你可以從三個選項中挑一個。我們選了價值68元的德國豬手配酸椰菜(原價$248)!老實說,這份豬手的分量超足,絕對不馬虎,皮脆肉嫩,它的皮脆肉嫩,吃起來超紮實,一口咬下去,讓你停不下來!它的搭配也非常出色,那火箭菜和薯條味道很好,每一口都是一種幸福的享受。我們還點了他們的烤鷄牛油果香芒沙律,價格是118元。這個沙律很清新,每一口都帶著鷄肉的嫩滑,牛油果和香芒的香氣瞬間爆發! 還有一杯超特別的蝶豆花拿鐵,價格是48元!這杯拿鐵把蝶豆花加進去後,不僅讓它的顏色變得炫酷,還帶來了一種獨特的口感和花香! 總的來說,這家餐廳真的是讓我們非常滿意!超值的優惠價格,菜色絕對不馬虎!而且這裡的環境舒適,絕對是讓你放鬆、拍照和享受美
今天要跟大家分享一個超酷的餐廳!

餐廳最近推出了本月限定優惠,讓你可以從三個選項中挑一個。

德國豬手配酸椰菜

烤雞牛油果沙律

蝶豆花  Latte

總的來說,這家餐廳真的是讓我們非常滿意!超值的優惠價格,菜色絕對不馬虎!而且這裡的環境舒適,絕對是讓你放鬆、拍照和享受美食的絕佳場所!別再猶豫了,快去一嚐這個超酷的體驗吧!你絕對不會後悔!
2024-05-14
德國豬手配酸椰菜
烤雞牛油果沙律
蝶豆花  Latte
2024-05-05 0 瀏覽
入到泥同佢講1位,完全無視我,講多次先話隨便坐,叫極都無人落單,後來有朋友泥左一齊食飯,諗住問佢拎menu,行到過去問佢拎,又係擰轉面當睇我唔到咁,索性自己拎,極差服務體驗,唔會再幫襯
2024-04-12 60 瀏覽
Awesome Bar & Cafe 近尖東站,地段優越。餐廳佔地兩層,上層有個好大嘅熊仔logo,一定唔會睇唔到,大門口有條長樓梯,兩邊櫥窗放滿左過百隻Bearbrick,全部都有唔同造型,一定要打下卡🐻店內分咗吧枱區域同用餐區域,吧枱嘅設計好fancy,happy hour 時段可以過嚟小酌幾杯。餐廳嘅菜式貴精不貴多,主打唔同種類嘅海鮮,今次就試咗其中三款。🍽️ 香煎比目魚柳伴醬燒鮑魚比目魚煮得好香脆,皮脆肉嫩,魚肉入口香滑。燒鮑魚雖然比較迷你,勝在夠煙靭,配埋特製嘅燒汁,好濃味。伴碟有香滑薯蓉、法式豆角同小蕃茄,沾上鮑魚燒汁一齊食仲惹味。🍽️ 西班牙海鮮意大利飯意大利飯煮到好硬身,米飯粒粒分明,冇多餘嘅水份,而且奶油味好香。主角帶子大大粒,爽口又彈牙,其他海鮮仲有蜆同蝦,大大隻幾新鮮。🍽️ 香辣檸檬汁大蜆三文魚籽意粉蜆肉辣辣地,幾開胃,加埋三文魚籽一齊食,好有口感。意粉軟硬度啱啱好,而且非常掛汁,配埋鮮甜蜆肉汁入口,回味無窮。Awesome Bar & Cafe尖沙咀科學館道14號新文華中心地下1D及1樓100號舖

🍽️ 香煎比目魚柳伴醬燒鮑魚

🍽️ 西班牙海鮮意大利飯

🍽️ 香辣檸檬汁大蜆三文魚籽意粉
Awesome Bar & Cafe
尖沙咀科學館道14號新文華中心地下1D及1樓100號舖
2024-03-10 160 瀏覽
呢間店近尖東亦都近HUNG HOM.好得意有好多FIGURE既擺設,仲可以現場買玩具添。我叫左個煙三文魚PIZZA,好多煙三文魚,仲有蟹肉同埋蕃茄醬,醬好味,加上配料又多,食到勁飽。青口有GARLIC味,白汁既煮法,味道唔錯,脆脆地既法包片加埋青口,一流呀!飲品叫左杯士多啤梨特飲,有LYCHEE加SYRUP,係梳打所以唔會太甜。甜品係心太軟,朱古力味既流心蛋糕跟VANILA ICE CREAM,好味道!
2024-03-02
2024-03-09 157 瀏覽
同幾個朋友平日晚餐嚟咗呢度食飯,主要都係因為尖沙咀比較方便,而且又見到呢間餐廳似乎有幾多好評,就諗住去試一試環境方面都幾舒服,座位大 闊落乾淨 而且即使唔係坐卡位都睇得出啲凳係舒服嘅服務方面就覺得啲侍應唔係太理想尤其係負責收錢嗰位,唔知係唔係經理講嘢粗聲粗氣,而且一直喺度發夢,要其他侍應提醒佢先識得幫手食物方面我哋嗌咗個煙三文魚黑松露醬pizza,卡邦尼意粉,帶子意大利飯同埋兩個小食(一個牛脷另一個炸雞)個煙三文魚pizza就OK嘅唔錯卡邦尼意粉就最難食,個意粉本身已經唔好食,好似茶餐廳煮脹咗嗰啲意粉咁,好失望。煙肉又唔係煙肉,只係火腿。牛脷都OK嘅炸雞我都覺得唔錯,不過朋友就覺得鞋咗啲。但係全部食物嘅份量都非常之少,完全唔夠飽

環境方面都幾舒服,座位大 闊落乾淨
而且即使唔係坐卡位都睇得出啲凳係舒服嘅

服務方面就覺得啲侍應唔係太理想
尤其係負責收錢嗰位,唔知係唔係經理
講嘢粗聲粗氣,而且一直喺度發夢,要其他侍應提醒佢先識得幫手

食物方面

個煙三文魚pizza就OK嘅唔錯

牛脷都OK嘅炸雞我都覺得唔錯,不過朋友就覺得鞋咗啲。

但係全部食物嘅份量都非常之少,完全唔夠飽

2024-03-09
2024-03-05 59 瀏覽
幾次經過呢間門口兩側擺滿bearbrick嘅餐廳,都心動想去試下,終於今次放工同朋友去左打卡用餐。原來樓梯旁的bearbrick展品都係零售的,擺靚吸客之餘又可以另外做生意,真係想讚下老闆。入到餐廳真係感受到每一個細節都有精心設計過,餐廳的佈局令到每一枱好有空間感,就連燈都有bearbrick design。係尖沙咀呢個鬧市裡面係傾計聚腳的好地方。本來以為主要打卡,但原來野食都有驚喜!最突出的係香煎比目魚柳伴醬燒鮑魚($218),雖然比其他食物等得耐D,但魚柳煎得皮脆內嫩,肉質唔柴好Juicy,就算係配菜薯仔同粟米仔都唔話得,Grill得好入味,食完依依不捨,想再黎多碟。意式大虎蝦茄蓉意粉($148),茄汁醬味道鮮甜,剛剛掛面,而虎蝦都煮得剛剛好。餐廳嘅飲品選擇好多,有選擇困難症嘅我哋最後揀咗士多啤梨荔枝梳打,同ice mocha。梳打配上新鮮的士多啤梨同漿好清新,ice mocha 咖啡同朱古力嘅味道夠濃郁。臨走前,仲見到餐廳6pm前有咖啡買一送一優惠,期待下次再臨。

• 香煎比目魚柳伴醬燒鮑魚
2024-03-02 59 瀏覽
餐廳位於尖東嘅噴水池地點都非常方,餐廳嘅門口望入去已經見到好多bearbrick,上到去望到餐廳,燈光非常光猛,環境清靜,同朋友傾偈嘅好地方西班牙香煎美國西冷扒$328,牛扒份量比想像中多牛未夠濃肉質同脂肪嘅比例非常平均,今次揀咗七成熟,唔會見到有紅色,啱晒我口味,旁邊仲有啲青瓜豆類作為配菜,食埋幾粒薯仔都夠晒飽西班牙海鮮意大利飯$168,飯嘅軟硬度適中,入邊充滿着蕃茄嘅味道,入口香濃美味,帶子非常厚身,煎到外脆內軟,入口彈牙,又有口感,仲有兩隻蝦size非常大隻,又夠晒鮮味,旁邊仲有幾隻青口,味道鮮甜,又肥尾,外觀仲非常吸引,仲有黃椒紅椒,蕃茄粒同菇粒作為配菜,最重要嘅係店員一放低已經係聞到香味,夠晒熱辣辣,仲非常飽肚柚子蝶豆花梳打$88,飲品唔會太甜,又夠凍,咁熱嘅天氣,飲啖凍冰冰嘅飲品,真係好舒服,香濃嘅柚子味,又清新

• 西班牙海鮮意大利飯
Awesome Bar & Cafe (尖沙咀)📇地址:尖沙咀科學館道14號新文華中心地下1D及1樓100號舖🕐營業時間:星期一至日及公眾假期11:00-22:30💸人均消費:~$400/人 dinner👏🏻抵讚位:環境好靚,格局佈置打卡影相一流。上餐廳條樓梯兩邊擺滿bearbrick嘅模型,好啱鍾意bearbrick嘅朋友去。Staff嘅招呼都幾好,我地個位覺得有啲凍都幫手較細啲個冷氣😉🍴Food QC:「生蠔 唔記得咗幾錢隻🤣」試食價叫,所以唔太貴,但唔會好細隻,同埋都新鮮,食得過「煙三文魚蟹肉松露醬薄餅 $168」Pizza邊烤得好脆,但如果啲煙三文魚再多啲就好😂「香煎帶子蟹肉紅花意大利飯 $158」呢個risotto好濃郁,入口又係超級Creamy。啲飯軟硬度適中,食唔停口,令人想繼續食多幾啖「三文魚牛油果他他 $108」正常發揮嘅一道菜,無咩特別,但擺盤幾靚「甲羅燒蟹肉蟹膏意粉 $168」蟹肉份量都算多,甲羅燒同啲意粉一齊撈勻黎食,夠哂creamy,食完好滿足「香煎蒜香黑椒牛脷 $98」兩大兩細嘅牛脷,大個兩塊好厚,牛脷整得好淋,唔使咬咁濟,但食完都有啲膩,即刻飽左「tira

Awesome Bar & Cafe (尖沙咀)
🕐營業時間:星期一至日及公眾假期11:00-22:30
💸人均消費:~$400/人 dinner

🍴Food QC:
「生蠔 唔記得咗幾錢隻🤣」
試食價叫,所以唔太貴,但唔會好細隻,同埋都新鮮,食得過

「煙三文魚蟹肉松露醬薄餅 $168」
Pizza邊烤得好脆,但如果啲煙三文魚再多啲就好😂

「香煎帶子蟹肉紅花意大利飯 $158」

「三文魚牛油果他他 $108」
正常發揮嘅一道菜,無咩特別,但擺盤幾靚

「甲羅燒蟹肉蟹膏意粉 $168」

「香煎蒜香黑椒牛脷 $98」

「tiramisu牛角包窩夫 $38」
「士多啤梨檸檬忌廉牛角包窩夫 $38」
牛角包窩夫喺雪櫃拎完出嚟就咁整冇烘返熱😂 所以個口感好硬又濕,但啲醬唔錯嘅。個價錢平平地就由佢喇🤣

「virgin colada $88」
根據屋企人嘅描述係好重椰子味,但好唔好飲就見仁見智

😯有待改善位:
嘢食份量如果每樣都多番少少就十分好,呢個價錢嘅食物份量相對地有啲小🙈

😼私心回應區:
呢間餐廳係喺佢新開嘅時候入咗去試,都冇揀錯餐廳嘅。性價比中等,但餐廳環境同氣氛一流,值得去試😉

2023-06-13
2024-02-26 58 瀏覽
尖東Awesome bar夠大間,坐位多。試咗佢嘅法式牛尾煲配法包、菜香無骨卷春雞配蜜糖醬油汁、士多啤梨梳打🍹同熱朱古力咖啡☕️首先講下法式牛尾煲配法包,牛尾煲煮得好入味,肉質軟腍多汁。湯底濃郁,配埋蔬菜同埋香料,好香。法包脆口,可以用嚟沾湯汁食。菜香無骨卷春雞配蜜糖醬油汁係另一款非常美味嘅菜式。春雞煎得金黃酥脆,肉質嫩滑。蜜糖醬油汁係一個很特別嘅調味料,有一種甜中帶咸嘅味道,同春雞非常配合。士多啤梨梳打係一個非常清爽嘅飲品。士多啤梨嘅酸甜味道同梳打水結合在一起,味道爽口又解渴。熱朱古力咖啡,熱朱古力同埋濃郁嘅咖啡結合在一起,味道濃郁又香甜。

2024-02-22 58 瀏覽
Awesome Bar & Cafe (尖沙咀)放工食好西系列🤭今日去咗尖沙咀一間西餐廳😍😍😍非常有情調🥰有過百隻超型格bearbrick🤭食物質素都好唔錯😜▪ Deep-FriedSquid Tentacles三式粉魷魚鬚 $98 魷魚鬚非常鬆脆😋▪ Spaghetti Carbonara卡邦尼意大利粉🍝$118 卡邦尼味道好濃郁 有好多煙肉🥓意粉軟硬度適中▪ Smoked Salmon Crab MeatTruffle Sauce Pizza煙三文魚蟹肉松露醬薄餅$168 好鍾意食佢嘅煙三文魚好新鮮 pizza餅底都夠鬆化🥰😍▪ Summer Citrus, Soda Pineapple, Lime $88 味道甜甜酸酸 好夾🧡🧡🧡食物:🌕🌕🌕🌖🌑價錢: 🌕🌕🌕🌗🌑回頭指數 :🌕🌕🌕🌖🌑尖沙咀科學館道14號新文華中心地下1D及1樓100號舖
Awesome Bar & Cafe (尖沙咀)

食物:🌕🌕🌕🌖🌑
價錢: 🌕🌕🌕🌗🌑
回頭指數 :🌕🌕🌕🌖🌑

尖沙咀科學館道14號新文華中心地下1D及1樓100號舖
2024-02-17 57 瀏覽
尖東嘅Awesome Bar & Cafe,內含大量BE@RBRICK,有咖啡、酒、仲有美食供應!Latte $42咖啡香,奶泡綿密!Lolly Pop $88好香甜嘅mocktail,真係好似食緊士多啤梨味嘅珍寶珠!Caesar Salad $88+Roasted Chicken $30沙律菜葉新鮮爽脆,加購嘅香草烤雞肉大大片,提供優質嘅蛋白質!Spaghetti with Tiger Prawn and Tomato $148開邊嘅虎蝦更顯大隻,鮮甜可口,食起上嚟好方便!意粉掛滿蕃茄蓉,味道討好!

Latte $42
咖啡香,奶泡綿密!

Lolly Pop $88
好香甜嘅mocktail,真係好似食緊士多啤梨味嘅珍寶珠!

Caesar Salad $88
+Roasted Chicken $30

2024-02-06 82 瀏覽
.@awesomebarcafe.hk (尖沙咀).尖東人一定會見到呢間嘢.. 好搶眼🤣經過咗幾次都無機會試..今日dinner時間 諗住請屋企人係附近食食西餐..就想試試佢.. 感覺如何呢?.美國西冷 $328.我哋叫咗7成 (適合長輩多啲🤣)味道 肉質 都正常 我覺得ok的!擺盤有心思.. 但我覺得cp 值唔算太高.意式大虎蝦番茄意粉 $148.醬汁唔錯!番茄味爆棚.. 口感少濕 但因為番茄味嘅組合我覺得可接受..大蝦雖然唔多 但香甜可以作為晚市意粉..價錢 味道都可以的👌🏻.凱撒沙律 $88 加雞胸 (+ $30).菜新鮮嘅 雞胸肉質偏柴..件事就係.. 你唔會有咩期望..但正常發揮 有蛋白質有纖維🤣.整體感覺呢.. 環境ok!但感覺燈光/氛圍有少少 dup..店員們都比較難叫到.. 反應比較慢?但態度可以的..🤣👌🏻.希望資訊幫到大家食得開心 & 放心 阿門.
@awesomebarcafe.hk (尖沙咀)
尖東人一定會見到呢間嘢.. 好搶眼🤣
經過咗幾次都無機會試..
今日dinner時間 諗住請屋企人係附近食食西餐..
就想試試佢.. 感覺如何呢?
美國西冷 $328
我哋叫咗7成 (適合長輩多啲🤣)
味道 肉質 都正常 我覺得ok的!
擺盤有心思.. 但我覺得cp 值唔算太高
意式大虎蝦番茄意粉 $148
醬汁唔錯!番茄味爆棚.. 口感少濕 但因為番茄味嘅組合
我覺得可接受..
大蝦雖然唔多 但香甜可以
作為晚市意粉..
價錢 味道都可以的👌🏻
凱撒沙律 $88
加雞胸 (+ $30)
菜新鮮嘅 雞胸肉質偏柴..
件事就係.. 你唔會有咩期望..
但正常發揮 有蛋白質有纖維🤣
整體感覺呢.. 環境ok!
但感覺燈光/氛圍有少少 dup..
店員們都比較難叫到.. 反應比較慢?
但態度可以的..🤣👌🏻
希望資訊幫到大家
食得開心 & 放心 阿門
2024-01-29 49 瀏覽
今日有事做黎左紅磡,係往尖東方向最近多左好多新餐廳,比呢間鋪出面既bearbrick吸引左入後🤭環境舒服,岩哂傾計!叫左個法式牛尾煲配法包用左小煲上,賣相唔錯,適合兩個人share,牛尾煮得好腍,而且份量都唔少,用左紅酒汁去燴,因為係慢煮既關係所以要等一等,法包有微微烘過,沾上紅酒汁食就最正!芝士焗蔬菜烤南瓜圈,賣相一流,有鋪上滿滿既拉絲芝士,蔬菜有西蘭花,椰菜花,粟米仔,椒,翠玉瓜等好豐富,外面既南瓜圈烤得剛剛好,微微燶所以食落好香,配上邪惡既芝士鹹香,令成個菜唔會太單調!仲叫左一杯Cocktail - Crush,呢杯cocktail用左柚子,檸檬,vodka 等整成,甜甜地帶點微酸,非常易入口!
今日有事做黎左紅磡,係往尖東方向最近多左好多新餐廳,
比呢間鋪出面既bearbrick吸引左入後🤭

環境舒服,岩哂傾計!

叫左個法式牛尾煲配法包

用左小煲上,賣相唔錯,適合兩個人share,
牛尾煮得好腍,而且份量都唔少,
用左紅酒汁去燴,因為係慢煮既關係所以要等一等,
法包有微微烘過,沾上紅酒汁食就最正!

芝士焗蔬菜烤南瓜圈,

賣相一流,有鋪上滿滿既拉絲芝士,

仲叫左一杯Cocktail - Crush,

2024-01-27 46 瀏覽
位於尖東的西餐廳面對住尖東噴水池上餐廳途中樓梯兩邊放滿bearbrickBearbrick一定要拜訪☺️炸魷魚鬚 😋香噴噴的炸魷魚味炸魷魚鬚配上青檸汁唔太油,食落不油膩👍配上新鮮的青檸汁令整體味道更加好Mussels with toasts👍👍👍通常order mussels最想食嘅係食個toast點醬汁😋塊多士夠熱夠crispy 配上醬汁好好食法式牛尾配toasts整體個presentation好靚🥳牛尾煮得夠林配料有洋蔥、蘿蔔西芹都係用料新鮮如果份量可以再多一點就perfect 😃Cocktails—Secret garden $128有好重的lime味Cocktail $128呢杯忘記咗個名但好好飲非常之易入口整體餐廳裝修都好靚好舒服環境乾淨衛生好spacious同朋友黎飲酒傾偈的好地方除咗cocktail 仲有其他啤酒選擇
位於尖東的西餐廳
面對住尖東噴水池

上餐廳途中樓梯兩邊放滿bearbrick
Bearbrick一定要拜訪☺️

炸魷魚鬚 😋

香噴噴的炸魷魚味
炸魷魚鬚配上青檸汁
唔太油,食落不油膩👍
配上新鮮的青檸汁令整體味道更加好

Mussels with toasts
👍👍👍
塊多士夠熱夠crispy
配上醬汁好好食

法式牛尾配toasts

整體個presentation好靚🥳
牛尾煮得夠林
配料有洋蔥、蘿蔔西芹都係用料新鮮
如果份量可以再多一點就perfect 😃

Cocktails—Secret garden $128