2023-12-12 67 瀏覽
Weekend去咗一間係灣仔的墨西哥餐廳食lunch,餐廳的氣氛好舒服好relax,連背景音樂都好有墨西哥風情,感覺好chill🥰裝飾的花磚都好靚😍烤牛肉玉米卷 $38牛肉好軟腍,配青醬同洋蔥好fresh,落堆青色的辣椒醬,微微辣好好食。墨西哥燉豬肉玉米卷 $38豬肉甜甜哋,配爽口的洋蔥同哈密瓜肉,再加d青檸汁,味道好有層次。海蝦玉米卷 $40蝦非常爽口彈牙,有微微的辣味,配堆菠蘿果肉好特別。牛肉沙律 $158牛肉火候控制得好好,牛肉燒得好軟腍,仲好juicy,而且牛肉本身都好大塊,呢款沙律真係物有所值。沙律菜好新鮮,仲有牛油果同紅黃蕃茄,蕃茄好甜,好欣賞佢有菠蘿莎莎醬,mix埋好清爽。烤羊架 $178意外哋勁大份,羊架好大份,連骨跟湯上。羊肉好腍,肉都好易同骨拆開,羊肉味道好濃郁,無乜羶味,仲好嫩滑。湯係精華的所在,除咗香料味,仲好有羊味。羊架跟埋玉米餅,夾羊肉同洋蔥好好食,不過黃色的醬勁辣。玉米餅中有兩塊已經夾好咗豆泥,就咁食會食到好濃豆味,蘸湯食會好食d。EL GORDO Tacos & Grill Factory (灣仔)灣仔駱克道37-39號得利樓地舖*上述文章只供參考及以當

烤牛肉玉米卷 $38

墨西哥燉豬肉玉米卷 $38

海蝦玉米卷 $40
蝦非常爽口彈牙,有微微的辣味,配堆菠蘿果肉好特別。

牛肉沙律 $158

烤羊架 $178