餐廳: 茶園
資訊:

啱啱嗰星期長老生日🎂諗住帶佢食餐好😆搵搵吓發現 @grandhyatthongkong 有個flash sale😍自助餐低至買一送一🤩可惜當刻已經太遲😂買一送一已經賣哂,只係得返8折優惠😆 (星期五至日 原價$1909/2位—> $1562.4/2位)其實咖啡廳同茶園都有自助餐優惠😛最後揀咗茶園,因為之前試過幾次下午茶都覺得唔錯😋再加上茶園正舉辦「蠔門蟹宴」主題自助晚餐🦪當晚嘅生蠔有自法國西岸知名養殖家族 David Herve嘅Fine De Claire同La Boudeuse🦪全部都係新鮮即開,大家排隊密密拎,廚師就密密開😂清咗一輪好快就refill返,所以唔怕食唔到😙生蠔都幾飽滿,食落鮮甜👍🏻除了即開生蠔外更有幾款不同口味的焗蠔,愛食蠔嘅啱哂😆😆熟食方面,茶園行西式路線,只提供歐陸美食,所以平時常見嘅中菜呢度就唔會見到☺️ 試咗佢哋主打威靈頓牛柳,味道中規中矩,未到好驚艷😆反而旁邊嘅羊架更吸引,肉質嫩滑,羊騷味濃🤤每位都會有一隻即煮波士頓龍蝦🦞煮法有3種:凍食、芝士同牛油🧈如果胃口許可😆我一定最推介芝士🧀真係好香🤤另外要讚佢嘅細心🥰原隻龍蝦鉗已經拆好放埋一齊焗,輕鬆簡單又

每位都會有一隻即煮波士頓龍蝦🦞煮法有3種:凍食、芝士同牛油🧈如果胃口許可😆我一定最推介芝士🧀真係好香🤤另外要讚佢嘅細心🥰原隻龍蝦鉗已經拆好放埋一齊焗,輕鬆簡單又乾淨就可以食晒成隻龍蝦😋😋👍🏻

甜品絕對係茶園一大賣點😍精緻嘅蛋糕櫃同自家製雪糕真係叫人花多眼亂🤩蛋糕一件件放喺玻璃櫃入面,就好似cafe咁🥰試咗幾款都好高質😋最正就係法式千層酥,皮酥脆cream又滑🤤 另外仲有即製嘅橙酒crepe🍊就算嗰肚就快撐爆都想試吓😝好濃酒香🥂皮好夠煙靭,值得一試😉