˙˚ 𝐖𝐀𝐍𝐀𝐊𝐀 ˚˙ 🚨𝗡𝗘𝗪 𝗖𝗔𝗙𝗘 𝗔𝗟𝗘𝗥𝗧🫧素年再有新開張的姐妹店,今次選址位於灣仔藍屋隔離,純白門面、大草地加木系枱櫈,有種異國渡假𝗳𝗲𝗲𝗹🤣食物方面,同其他素年分店的有頗大分別,少了𝗰𝗮𝗳𝗲必有的𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿、意粉,反而有更多創新菜式✨例如芒果壽司、杞子麵等,走更健康、𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝗰路線~呢間暫時係我最愛的素年分店呢🥇 ࿐ 🍣夏日三文魚芒果壽司 $𝟭𝟮𝟴💫 壽司由芒果、素三文魚、秋葵、甘荀、牛蒡等組成,配上酸酸甜甜的自家製千島醬汁非常開胃,仲有芒果真係好甜,為個壽司加咗好多分💯 🥯夏威夷牛油果三文魚藍莓酸種貝果全日早餐 $𝟭𝟰𝟴💫 純素𝗮𝗹𝗹 𝗱𝗮𝘆 𝗯𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁附上豆腐蛋沙律、金柚𝗹𝗼𝗺𝗶 𝗹𝗼𝗺𝗶、菠蘿冰、牛油果等,偏清新口味,食落更輕盈,唔似外面的食完會滯半日🥲特別喜歡附上的 alivefoodco 酸種藍莓貝果,口感煙韌,莓味好出,第一次食已經超喜歡了,心郁郁想入手🤭 🌿熱帶雨林 $𝟲𝟴💫 螺旋藻、菠蘿、芒果、羽衣甘藍製成的果昔,巧妙地令羽衣甘藍的草青味消失了,入口非常清新🤪✨
˙˚ 𝐖𝐀𝐍𝐀𝐊𝐀 ˚˙
࿐