2024-04-13 143 瀏覽
難得喺附近運動完,就即刻去搵返間Cafe補充體力😤😋作為熊啤啤嘅忠實fans,見到FLIPPER‘S同Classic Teddy 聯成推出甜品系列,就即刻狗衝去試吓,最緊要嘅係想拎到佢個限量版啤啤鎖匙扣😍打算拎去俄羅斯送俾Stepan 🐻 ,佢一定會好鍾意拎住來玩😍講返正題,運動完梗係要嚟返個海鮮大餐補充吓蛋白質,今次叫咗清酒煮蜆,龍蝦risotto 同泰迪熊疏乎厘pancake。清酒煮蜆$188嚟講都幾足料,一鍋有成20隻,全部大大隻同埋開晒蓋,牛油同蒜蓉味好足,熱辣辣,值得一讚,只係鹹咗少少,而且佢係附送一客薯條,等如麥當勞中薯條嘅size ,而且脆口有皮唔敷衍👍龍蝦Rissoto🦞$288 一人份量就略為貴少少,成道菜嘅重點係佢個個用espresso 杯裝嘅蟹膏精華,簡直係令我高潮!feel到龍蝦嘅精華入晒去,熱辣辣,味道非常濃郁上面配有白色嘅cream做點綴,簡直完美🤤反而個飯比較失色,個汁嘅味唔係好出,有少少淡,可能加少少胡椒會比較好。龍蝦肉整體都爽脆嫩滑😚反而甜品有啲失望,本身嚟呢度為咗試熊啤啤疏乎厘pancake,但係真係太甜喇😩😩甜到好似糖尿病嗰種甜。啤啤隻耳係棉花糖,
難得喺附近運動完,就即刻去搵返間Cafe補充體力😤😋

啤啤隻耳係棉花糖,啤啤塊面係無花果啫喱蛋糕,疏乎厘pancake隔離係朱古力cream同雪糕。
送來嘅時候雪糕已經有少少溶,而且pancake唔熱,塊皮有少少韌,不過成餐飯都係莫過於隻啤啤鎖匙扣😍佢隻公仔都做得幾用心,而且用過扭蛋殼裝住,好有神秘感,雖然係送嘅,但見到充滿心思😌佢啲細節位都做得幾仔細,而且啤啤着咗Flipper’s工人褲好可愛😙

飲品叫咗 Earl Grey 同Ice Americano,Earl Grey 個樽唔user friendly,熱辣辣冇耳仔好難倒😞

成餐飯食咗八百幾蚊,雖然有少少偏貴,但係整體質素唔差,我個人會比較推介喺度食熱食
我會再返焯架!

清酒煮蜆