2024-04-22 39 瀏覽
巧合嘅野就喺巧合,咁岩加班,咁岩想食素,隨便search,6點幾,咁岩未有客,自己坐哂。點左野食,飲個cocktail,坐左半個鐘未夠,突然爆場。咁岩當晚有live表演。咁岩外面落大雨走唔到,突然過左一個enjoyable evening。🍺佢menu勁多特別嘅飲品食品名,我揀左"其他心情特飲FYI",佢話OK,就係咁我枱面就出現左一杯叫紅玫瑰嘅飲品,紅玫瑰,但其實係白色,因為燈光照射,顯示為紫色。Interesting。佢其實係椰子酒嘅cocktail,質地好 Creamy又好rich,好適合加班之後放鬆心情。✨️表演者叫Michael叔叔,喺民歌界翹楚,又係另外一個巧合。既然係咁我就決定食住小食,慢慢欣賞。🍖沙律名叫做Rolling in the deep Burata cheese salad. 哩首歌喺13年前Adele 既名作,但對比起佢哋表現嘅作品,根本喺新歌,連續三首1969年作品,經典唔老土。沙律同芝士好新鮮,配合黑醋同埋香草醬,仲有黑色同綠色橄欖,清新。🍖小食點左洋蔥圈,聽住歌飲住酒,香口野真係唔可以少得。平時洋蔥圈可能會比茄汁你點,呢度根本就唔使,外皮應該有少少椒鹽,

🍖小食點左洋蔥圈,聽住歌飲住酒,香口野真係唔可以少得。平時洋蔥圈可能會比茄汁你點,呢度根本就唔使,外皮應該有少少椒鹽,加上新鮮炸起嘅香口,已經係最好嘅配搭,又係因為材料新鮮,洋蔥爽口但係唔攻鼻。

🍖72%黑朱古力自家製甜品撻,因為朱古力甜度唔高,再加上佢非常濃郁,所以就算個撻咁大,都唔會有好腻既感覺。

呢度嘅客人,非常友善,佢哋開左支紅酒,仲請埋我飲,打成一片,氣氛非常之好。