餐廳: 彩福皇宴 (iSQUARE國際廣場)
資訊:

2024-04-07 630 瀏覽
有親友將移民,諗住揾間食肆位於尖沙咀區,方便大家聚腳,結果訂了iSquare 26樓嘅彩福皇宴,諗住既可以食晚飯之餘,又可以觀賞夜景,一舉兩得!不知道是星期五晚關係,我們訂座7時半,酒樓已差不多滿座! 入到酒樓後,小妹覺得好噪,可能這裡樓底不算高,啲聲困住,所以顯得特别熱鬧! 我們一行4人,所以就散叫點了四個餸!*脆皮吊燒雞半隻: 皮脆肉嫩,而且又非常入味,好正! 但半隻雞的份量好少,比較細碟!* 虎皮椒腰果牛柳粒:牛仔粒好有牛味,又好鬆化,加埋大蒜、虎椒一切炒,非常惹味!* 柚子水蜜桃脆蝦球:蝦球好大粒,食得出個醬汁落了美極來煮,如果個醬汁能夠有多啲蜜桃味多啲甜酸味,相信會好味多一點!*金銀蛋上湯浸白菜仔:因為沒有莧菜,又只得生菜、白菜仔和菜心,最後我地選了吃白菜仔! 白菜仔浸住上湯好腍滑,但冇乜皮蛋粒,而咸蛋白絲就好多,鋪曬係菜面。食完正餐後,我們order了兩個甜品: 1) 黑芝麻卷;2)芒果布甸。黑芝麻卷不太甜,但芝麻卷皮不夠煙韌, 如果咬口可以煙韌點會更出色!芒果布甸甜度適中,有很多芒果肉,再加埋花奶,的確好滿足! 縱觀而言,這裡環境雖然可以眺望维港夜景,但真的比較嘈吵!
!
,可能這裡樓底不算高,啲聲困住,所以顯得特别熱鬧!

我們一行4人,所以就散叫點了四個餸!
*脆皮吊燒雞半隻: 皮脆肉嫩,而且又非常入味,好正
! 但半隻雞的份量好少,比較細碟!
!

芒果布甸甜度適中,有很多芒果肉,再加埋花奶,的確好滿足
!

縱觀而言,這裡環境雖然可以眺望维港夜景,但真的比較嘈吵!
至於食物方面,味道是OK的
,但每碟份量比較偏細,所以性價比一般。
不過補充一句,在尖沙咀開食肆真是不容易,租貴地貴,這都屬正常! 加油!

脆皮吊燒雞

虎椒皮腰果牛柳粒