潮藝館

CHAO CLUB
2024-02-25 1482 瀏覽
潮藝館係一間新潮嘅中餐廳,食獨特同精緻中菜。裝修闊落舒適,好似兩人或家庭公司聚會都適合。今次我地兩人喺度食咗幾款幾獨特嘅廣東菜,印象幾深刻。首先係佢哋嘅風味脆茄子,嗰款菜色香味俱全。茄子外皮炸得酥脆,裡面又保持住軟嫩嘅口感,再配避風塘口味,味覺體驗好好。繼而係菠菜蟹肉羹,呢碗羹口感順滑,湯底濃郁但唔會太膩,融合咗菠菜嘅清香同鮮美嘅蟹肉,真係回味無窮。蠔仔肉碎泡飯係我喺潮藝館嘅另一個推介。泡飯蓬鬆細緻,蠔仔肉碎鮮嫩多汁,每一口都令人覺得好好食。日本椒仔炒嫩牛,牛肉嫩滑多汁,燈籠椒鮮甜,口感豐富,係肉食愛好者首選。懷舊春菜煲係一道展現廣東家常菜風味嘅經典菜餚。煲裡面嘅春菜爽脆可口,同其他配料完美融合,傳嚟嘅香氣就好溫暖。最後,我試咗甜品燕麥一口薯。呢款甜品以燕麥同紫薯為主要材料,口感綿密,甜而唔膩,散發出獨特嘅香氣,擺盤亦都好靚。總括黎講,潮藝館嘅菜式多樣同獨特,味道精緻。唔論係主菜定係甜點,幾道菜都展現咗廚師嘅用心。如果幾個人想食獨特嘅潮州菜,潮藝館係幾岩。

日本椒仔炒嫩牛,牛肉嫩滑多汁,燈籠椒鮮甜,
口感豐富,係肉食愛好者首選。

2024-02-19
  • 燕麥一口薯