2023-12-04 405 瀏覽
今日呢間餐廳係西環海濱,離遠一睇就已經見到佢,因為超級靚,好似去左歐洲咁,環境無得輸。一開始就會送上麵包籃,好有heart,有兩款醬可以揀,包括南瓜忌廉醬同煙肉蒜蓉,香濃好味,麵包啱啱焗起,外脆內軟紐西蘭海鳘蝦意大利飯 - 呢道菜用上高質素嘅紐西蘭海鳘蝦,同埋碳燒鮑魚、青口,加上creamy ge忌廉醬同羅勒調味,每一口都好鮮美,海鳘蝦肉質鮮嫩多汁,碳燒鮑魚有獨特嘅炭燒香氣,忌廉醬令口感更豐富,而意大利飯完美地融合咗所有嘅配料然炭烤牛骨髓意大利手闊條麵 - 呢道菜用上慢煮嘅和牛面肉,炭烤嘅牛骨髓味道好濃郁,質感嫩滑綿密,帶嚟獨特嘅口感享受,紅酒牛尾醬嘅豐富口味令整道菜更有層次感,京蔥絲就帶嚟一絲清新嘅香氣,闊條麵嘅彈牙口感令呢道菜更加完美Gin tonic no gin - 呢款係無酒精ge mocktail,以清新嘅口感為特色,唔會有傳統嘅gin ge辛辣味道,反而超fresh嘅氣泡同橘子乾嘅香氣The red queen 紅心Q - 呢款就係cocktail,上檯個時覺得好amazing,仲會出煙,用熱情果浸泡嘅rum為基底,散發濃郁嘅熱情果同新鮮草莓香味,再加上荔枝同薄荷更加芳香

The red queen 紅心Q - 呢款就係cocktail,上檯個時覺得好amazing,仲會出煙,用熱情果浸泡嘅rum為基底,散發濃郁嘅熱情果同新鮮草莓香味,再加上荔枝同薄荷更加芳香撲鼻。

總括而言,呢間餐廳提供一個好好嘅食物體驗。無論係海鮮定係肉類嘅菜式,每一道都展現咗餐廳對食材揀選同烹飪技巧嘅用心