餐廳: 蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道)
資訊:

路過見到有好多隻蟹,喺門口做生招牌~ 好大隻~好生猛有好多唔同嘅套餐, 最平$298@1位起,或者散叫。 (由於有好多餐牌,擺唔到咁多張相上黎,所以擺張散點)隻蟹蟹擺上台嘅時候,個蟹鉗都仲微微郁緊有個職員話可以俾我哋試吓唔同嘅蟹每一樣野都會有專人去夾、去設定時間~首先會係蝦蝦蝦蝦好爽口都算大隻呢個超大隻、超有鮮味!個姐姐仲叫我地飲埋啲水!鮑魚刷到好乾淨,都無縮水😂龍蝦膏好似唔熟咁,但職員表示平時刺身都係用呢集所以都放心去食😂 呢隻龍蝦真係好高級,又甜又爽又彈牙!同平時食開既完全唔同比一般既奄仔蟹既膏更鮮甜!膏蟹都爆哂!最後食完個粥,仲有個甜品。係木瓜雪燕係真係啖啖料!好滿足蟹仙全部海鮮都好新鮮!睇住佢即撈即劏,時間有哂guideline 唔會過熟,全部都岩岩好。員工雖然好忙,但係都好細心,見佢地會同客人講下啲海鮮野😂
路過見到有好多隻蟹,喺門口做生招牌~ 好大隻~好生猛

隻蟹蟹擺上台嘅時候,個蟹鉗都仲微微郁緊

有個職員話可以俾我哋試吓唔同嘅蟹

每一樣野都會有專人去夾、去設定時間~首先會係蝦蝦

蝦蝦好爽口
都算大隻

呢個超大隻、超有鮮味
!個姐姐仲叫我地飲埋啲水!

鮑魚刷到好乾淨,都無縮水😂

九孔鮑魚

龍蝦膏好似唔熟咁,但職員表示平時刺身都係用呢集

龍蝦

比一般既奄仔蟹既膏更鮮甜!

奄仔蟹

膏蟹都爆哂!

膏蟹

最後食完個粥,仲有個甜品。係木瓜雪燕
係真係啖啖料!好滿足

糖水

員工雖然好忙,但係都好細心,見佢地會同客人講下啲海鮮野😂

龍蝦
奄仔蟹