星期四係老公正日生日,我帶左佢去銅鑼灣MEMOIR慶祝,食完真心推介俾所有煩惱緊去邊間餐廳慶祝既人。我地叫左兩個lunch set,再加小食同甜品。精選餐湯係南瓜湯,入口綿滑,味道濃郁,好好飲。雜菜沙律加左唔少芝麻醬,沙律菜新鮮。芥末汁帶子意粉意粉好creamy,帶子厚肉而且好嫩又彈牙,好好食。香煎澳洲10oz西冷扒配韓式燒肉汁 西冷扒幾厚身,叫左五成熟,煎得好香口,充滿肉汁,伴碟既紫菜味薯條都好脆身,好抵食。吉列牛肉薯餅熱辣辣好正,餡料軟綿綿,香脆可口,必食。飲品叫左凍咖啡同熱咖啡。我之前已經同餐廳講定今日係老公生日,餐廳話會有特別安排,結果超級驚喜,好有心,超抵讚。生日除左有生日牌、蠟燭呢啲基本野之外,估唔到仲有即影即有、生日卡送,最意想不到係送花,好感謝餐廳俾我地體驗到甘難忘既生日餐。生日既甜品擺盤好有心思,真心好靚。French Cake咖啡味同朱古力平衡得好好,一層一層令到口感好豐富,好味道。Earl Grey Panna Cotta質地好綿滑,伯爵茶好出,伯爵茶控一定好鍾意。
我地叫左兩個lunch set,再加小食同甜品
精選餐湯係南瓜湯,入口綿滑,味道濃郁,好好飲。
南瓜湯
雜菜沙律加左唔少芝麻醬,沙律菜新鮮。
雜菜沙律
芥末汁帶子意粉
意粉好creamy,帶子厚肉而且好嫩又彈牙,好好食。
吉列牛肉薯餅
熱辣辣好正,餡料軟綿綿,香脆可口,必食。
吉列牛肉薯餅
飲品叫左凍咖啡同熱咖啡。
咖啡
生日既甜品擺盤好有心思,真心好靚。
2022-06-23
生日