2024-05-02 437 瀏覽
😆相隔太多年冇嚟食啦,男朋友嚟接收工,我就建議不如食呢間餐廳,嚟到餐廳要等一個鐘左右,雖然5月1號係紅日,但係都冇想像中咁多人,之後去附近行吓再返嚟。入到餐廳都仲有好多張空枱,我哋就坐普通座位一張枱嘅二人位,環境都好大,但係燈光就會偏暖色暗啲。 首先有餐包俾我哋,不過包比較硬身,然後我哋嗌咗兩個湯,一個紅湯一個白湯,兩個湯都非常之濃郁,好好味,然後我哋用餐包點啲湯食,不過唔敢食太多,因為驚好快飽咗。😂然後我哋再嗌咗個蟹餅,蝦餅嚟到得三舊,不過每一啖都食到有好飽滿嘅蟹肉都夠兩個人食,仲有兩個沙律醬可以點😆之後再嗌咗個雞肉蝴蝶粉,醬汁係好好食夠濃郁,又唔會話好鹹,而蝴蝶粉都非常之適中,唔會話好腍,亦都唔會話太硬! 個計都炸得好好食好大塊,成碟係比想像中大份,之後我哋覺得唔夠辣就落咗啲Tobacco開胃啲👅然後我再嗌咗杯Cocktail ,覺得比較甜,所以都係飲咗半杯,最後亦嗌咗件芝士蛋糕😍都想食好耐,所以最後都有嗌嚟試吓,甜度都適中,因為驚食其他味會好滯🤓下次會再嚟試吓其他唔同款式嘅菜🤩

下次會再嚟試吓其他唔同款式嘅菜🤩
Cup Wild Mushroom  Soup