2023-03-16 781 瀏覽
食開樓上的廚師發板,招呼食物都好好。所以就決定一試他們的鐵板燒。真心講非常失望。可能女廚師那天心情唔好,各方面都很差。 我地揀左最貴果個餐,鮑魚龍蝦牛肉全部都有,首先選好咩料之後沒有俾食材我地睇。女厨全程零交流,唯11句就係問我地牛肉嘅成熟,其他食物完全冇問口味,大部份食材都係鏟2鏟,蓋上蓋焗熟,冇香味,冇蒜味,冇酒味,简單講「冇味」,簡直浪費食材。更莫講鐵板燒有嘅技巧,只見用3手指拿双鏟的女仕煮食,鐺2下嘅演員厨師 🤣🤣🤣。見相都知未夠鑊氣,完全係蒸焗樣。仲有一樣燒日本草煙熏魚,想学玩火,但燒草D味同煙简直難受,想像下7月燒衣味就明了。玩火唔係甘玩嘅!全餐最好食係最後碗蛋炒飯,因為隻日本蛋正,hk$2000 碗炒飯,不了! 服務打分係俾其他人,不是厨師。

服務打分係俾其他人,不是厨師。
$2000 (晚餐)