2015-08-29 496 瀏覽
識食嘅一定係跟實openrice去食~ 之前推介過呢間餐廳,加上近排大興burger熱,連McDonald's 都有create your taste 覓食梗係唔少得呢間burgeroom 嘅餐廳啦!去完Line store,就順便去呢間餐廳,環境好優雅,勁岩傾偈~ 服務周到有禮,印象已經一流坐底就嗌左龍蝦漢堡($188),薯絲蝦($42),芝士旋風薯條($48)龍蝦漢堡一上枱我已經好surprise,真係成個龍蝦咁上,擺盤又靚,龍蝦無經煎同炸,保持佢原有嘅鮮味,漢堡上龍蝦身配上芝士,令蝦肉更香更滋味,配菜有牛油果,生菜,醬汁係新鮮番茄碎而做成,酸甜口味,成個漢堡好健康,菜同牛油果都好新鮮,清新口感加上少少酸甜,中和芝士嘅味重之餘,配合返蝦肉新鮮嘅感覺~ 令人更食出蝦嘅味美漢堡除左餡料值得欣賞之外,面包都令人欣賞,烘得非常脆口~抵讚!薯絲蝦係d薯仔刨絲再包住蝦肉去炸,熱辣辣上枱,食果時真係要小心睇熱~ 炸得非常脆口,薯絲幼細,條條薯絲都非常明顯,蝦肉並唔老,嫩身之餘,彈牙,口感十足芝士旋風薯條芝士味夠,料都足,薯條脆口之餘,夠厚身,薯味突出嗌左杯iced peach fruit tea

覓食梗係唔少得呢間burgeroom 嘅餐廳啦!

令人更食出蝦嘅味美

嗌左杯iced peach fruit tea($38),以為蜜桃茶有蜜桃味就算,點知佢連果肉都有,粒粒果肉又多~ 蜜桃味香又重之餘,連口感都好豐富,雙重享受,飲品都一流!
龍蝦漢堡
芝士旋風薯條($48)
  • 芝士旋風薯條