餐廳: 上海婆婆336 (iSQUARE國際廣場)
資訊:

2015-10-25 3685 瀏覽
睇戲前一行四人選擇咗離上海婆婆食晚餐,因為有朋友試過覺得好味所以推介。七點左右唔使等位就入得,安排咗圓枱比我哋。個環境比我感覺好舒服,餐廳嘅枱櫈,墻都係木嘅,枱同枱之間又唔會好逼,燈光暗暗地,令人心情都幾好。   一坐低就即刻點菜啦,大家都好肚餓! 選擇好多,樣樣都好想食啊! 小籠包  有水準,皮薄,熱辣辣好多汁! 雞絲粉皮 食親上海菜都必點之一,好味 四小拼 有脆鱔、小排骨、四喜銬麩同鎮江肴肉四樣都好好味啊!尤其係脆鱔同肴肉,好味到停唔到口啊 乾煸四季豆又係食親上海菜都必點之一,同樣係好好味,好香,啲肉鬆送飯一流 今次係我第一次食呢道菜,酸酸甜甜好開胃。條魚炸得好香但唔會好油,魚肉好滑! 擔擔麵都好好味,湯底好香好濃,麵好滑。至於排骨就好酥脆,而且份量唔少。不過本身個人唔太食得辣,所以呢個麵對我離講都算幾辣,不過都仍然覺得好好味。  336炒飯(唔記得影相 )有辣椒絲同蝦一齊炒嘅,食唔出用咩醬炒,不過飯炒得好乾身好香口,幾好味。我哋仲用四季豆嘅肉鬆撈飯食,好好味!最後係甜品 香蕉高力豆沙。個人有少少失望,覺得豆沙相對少咗啲,整體味道好淡。整體而言
  一坐低就即刻點菜啦,大家都好肚餓!
選擇好多,樣樣都好想食啊!
小籠包
 有水準,皮薄,熱辣辣好多汁!
雞絲粉皮
雞絲粉皮 食親上海菜都必點之一,好味

四小拼
四小拼 有脆鱔、小排骨、四喜銬麩同鎮江肴肉
四樣都好好味啊!尤其係脆鱔同肴肉,好味到停唔到口啊

欖菜乾煸四季豆

松子黃魚

上海排骨擔擔麵

336炒飯(唔記得影相
香蕉高力豆沙

整體而言,上海婆婆336真係好唔錯!呢餐大家都食得好滿足啊,一定會再encore!

雞絲粉皮
四小拼