2015-11-15 14 瀏覽
收工打算同朋友去個靜少少既地方食飯,就揀左呢間LM Cafe坐落新大廈 - 中海日升中心 既地舖,由於呢個中心實在太新所以... 真係好靜。據說LM Cafe係龍門冰室既分支,走西式同年輕路線,希望吸引新一代成為佢既客路我幾buy呢個概念,以前學marketing都有教過類似既explansion技巧好啦!先俾大家睇下個環境先 無呃大家,真係幾寬敞然後就睇睇個餐牌先小弟就點左份「牛油帶子炒意粉」同行既靚女點左 English Breakfast賣相睇落有點單調,不過的確足料,差不多有10粒帶子美中不足係覺得油落太多份English Breakfast好大份連好大食的友人都要逼我幫佢食d勉為其難地食左炒蛋、腸同隻菇小弟本身麻麻地喜歡食菇,點知覺得隻菇出奇地fresh,所以都推薦大家一試!野飲就點左Iced Caramel Macchiato老實講 覺得杯野飲淡左d可能係我份人本身重口味啦知唔知一個西餐最緊要係乜就係甜品!由於主菜太足料既關係我地2個決定share一份waffle其實可以揀原味、cheese、chocolate waffle我地揀左Chocolate Waffle with
坐落新大廈 - 中海日升中心 既地舖,由於呢個中心實在太新
所以... 真係好靜。

好啦!先俾大家睇下個環境先
無呃大家,真係幾寬敞

然後就睇睇個餐牌先
小弟就點左份「牛油帶子炒意粉」
同行既靚女點左 English Breakfast
牛油帶子炒意粉
賣相睇落有點單調,不過的確足料,差不多有10粒帶子

美中不足係覺得油落太多
English Breakfast
份English Breakfast好大份

連好大食的友人都要逼我幫佢食d
勉為其難地食左炒蛋、腸同隻菇

野飲就點左Iced Caramel Macchiato
Iced Caramel Macchiato
老實講 覺得杯野飲淡左d
可能係我份人本身重口味啦

知唔知一個西餐最緊要係乜
就係甜品
由於主菜太足料既關係
我地2個決定share一份waffle
Chocolate Waffle with Chocolate Ice-cream & Blueberries
我地揀左Chocolate Waffle with Chocolate Ice-cream and Blueberries
仲有honey做sauce

老實講,Waffle個味都係咁,基本上大家唔洗期望有革命性既突破
但值得一提係個雪糕,點解?
一般甜品舖如果係用Häagen-Dazs/Mövenpick,一定會大大隻字標榜
但係呢間餐廳選擇低調咁用Häagen-Dazs雪糕而不作舖張既宣傳
相信係想大家焦點放番係主角,Waffle身上

總結就係,好適合大家收工後想靜靜地搵個地方傾計同食野,因為空間感、舒適度同食物質數都係唔錯!
2015-11-12
用餐優惠