今日去荃灣行街兼食野🥰 Espresso Alchemy 位於荃灣如心商場地下,坐喺窗邊,透過落地大玻璃可以欣賞到荃灣嘅街景,日光充足,都坐得幾舒服🤣 開放式廚房,可以見到廚師馬上為你烹調食物,仲見到咖啡師即刻為你沖飲品💕次次都會叫既「青醬雞胸沙律配檸檬酸醬」‼️🐔雞胸調味啱啱好,非常嫩滑,唔似雞胸似雞髀🍗多啲喎🤣 沙律菜份量好多,佔滿咗大半隻碟,配上檸檬醋汁同蕃茄乾,好開胃,真係好好味!仲要健康得黎又夠營養😍「伯爵茶朱古力」☕️今次叫咗杯大嘅,因為上次叫Regular size覺得唔夠喉。伯爵茶同朱古力兩者配合得好好,飲落去好順滑。「藍莓合桃蛋糕」🍰一件嘅份量啱啱好,牛油味香濃,咬咬下食到藍莓嘅酸度,配上脆卜卜嘅合桃,一件蛋糕就有幾種口感同層次☺️下次嚟荃灣,想搵間好食又舒服嘅Cafe,一定都會揀呢間😋😋😋 仲要讚一讚,店員嘅服務態度真係好好!

• 青醬雞胸沙律配檸檬醋醬
  • 伯爵茶鮮奶朱古力