蟶子到~蟶子到~又到蟶霸的季節🖤🥳💫..莆田➖餐廳取名自中國福建省的沿海城市莆田市。理念將莆田清淡純樸、散發萻濃郁鄉間風味和民族文化特色帶到香港,讓客人品嚐得到莆田菜的精髓——新鮮、清淡,處處令人驚奇。呢期又到左蟶霸既季節!8種吃法一次點倆 $219🔸蟶炒金黃蛋 (咸香惹味)🔸蒜蓉蒸海蟶 (蒜香濃郁)另一矜貴【褔建代表菜】🔸金湯佛跳牆 $228 each認真選取好材料😍! 矜貴又豐富:南日鮑、海參、瑤柱、松茸、竹笙、花膠、鵪鶉蛋,放進盅內煨製,直至吸滿醇厚湯底。靈魂是湯鮮,精華在湯底,一口鮮,兩口香,三口會上癮😆,記得要來試試!🔸黃金荷葉包 $38 位香噴噴醬香肉絲條,夾入酥脆荷葉包,好滋味!🔸薄荷枇杷凍 $48枇杷熬汁成凍,酸甜爽口,不錯清爽甜品。🔸閔南花生湯 $28用料簡單,煮法卻講究。入口香甜軟糯,入口即溶!是一款傳統甜點。..菜式精緻大方又好吃,耐唔時我記來吃飯喔!你地都可以同家人朋友來試試這家閔南福建菜🥢🥳..×××××ש銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場7樓A號舖..

蟶子到~蟶子到~又到蟶霸的季節🖤🥳💫

呢期又到左蟶霸既季節!8種吃法一次點倆 $219

🔸蟶炒金黃蛋 (咸香惹味)

🔸蒜蓉蒸海蟶 (蒜香濃郁)

另一矜貴【褔建代表菜】
🔸金湯佛跳牆 $228 each

🔸黃金荷葉包 $38 位

香噴噴醬香肉絲條,夾入酥脆荷葉包,好滋味!

🔸薄荷枇杷凍 $48
枇杷熬汁成凍,酸甜爽口,不錯清爽甜品

🔸閔南花生湯 $28

×××[莆田 -Putien]×××