2024-03-09 274 瀏覽
🥃認真做fusion菜嘅酒吧🥩-相信大部分人嚟上環呢頭都係飲酒 偏偏我次次都係嚟醫肚🤣 今次食呢間 帶啲懷舊味道嘅工業風裝修好舒服 精緻得嚟唔拘謹啱曬傾計撐下枱腳😏 -🐮低溫慢煮澳洲全血和牛叉燒 $428全血和牛指嘅係純種澳洲和牛 頗為罕有😯 和牛係漂亮嘅medium rare 同時又做到叉燒嗰種表面焦香crispy嘅味道🤯 特別大讚伴碟嘅薯蓉有啲黑松露 好啱我心水🤭-🍝川辣魷魚扁意粉 $228大推呢個意粉呀😍 Base係蕃茄醬汁 再加上勁惹味麻辣醬🥵 辣度都幾強 唔太食得辣嘅話可能要忍忍手 好似我咁嗜辣嘅話真係會停唔到口😎-🦀SOW賽螃蟹 (鎮江醋) $138呢度嘅賽螃蟹用嘅係發起咗嘅蛋白 好像食梳乎厘咁🍳 連埋蟹肉同魚籽食好得意 鍾意試新嘢嘅要試試佢😛-🏔️火焰雪山 $108見親火焰雪山都好似去咗舊式西餐廳咁💃🏻 面頭嘅蛋白仲有啲迷你棉花糖 食落輕盈得嚟有棉花糖嘅甜味點綴🥹 切開入面係新鮮生果海綿蛋糕同埋雪糕 作為一餐嘅結尾啱啱好😇-📍SOW上環荷李活道189號華冠大廈地舖-
🥃認真做fusion菜嘅酒吧🥩

🐮低溫慢煮澳洲全血和牛叉燒 $428