2024-04-29 56 瀏覽
今日同🐧🐧 朋友去旺角行街街❤️ 順道黎試下依間新假期同埋openrice 都推薦過嘅地道特色台灣麵👍今次🐧 決定挑戰下自己食辣😋 特登叫咗餐廳招牌麻辣牛肉牛筋麵🥰❤️ 個麻辣湯底好濃郁超級香😋 麻度同辣度平衡得好好👍 食落又難得地唔會好油🤭 真係好出色❤️ 牛肉煮得好腍,食落好嫩好入味,牛筋幾爽幾彈牙,兩者都好出色😚 食台灣野點少得台式地道小食🤩 我地叫咗鹹酥雞、梅子地瓜條同埋台灣香腸🥰 全部都勁大碟超抵食🤤 鹹酥雞炸得又酥又香口,入面嘅雞肉仲好鮮好嫩,加埋椒鹽真係好惹味👍 梅子地瓜條同樣炸得火喉啱啱好,梅子粉酸酸甜甜嘅滋味,令地瓜條嘅甜味更出眾,好好味🤤 台灣香腸同樣好正❤️ 外脆內嫩,肉汁滿溢,真係送幾碗飯都仲得😘