1K
2024-02-27 104 瀏覽
忙完一整日嘅工作雖然好想快d返屋企休息但係休息之前一定要令自己暢快一下飲返杯啤酒慰勞一下自己先! Fresh Blue Mussels w/ White wine sauce 充滿鮮味嘅藍青口配搭白酒青口肉雖然唔算大但鮮味100分加入白酒煮香後 為鮮味增添多份甘甜配埋新鮮炸起嘅粗薯條脆卜卜好惹味 配埋啤酒perfect! Shrimp Croquette以蝦肉做餡嘅Croquette外層炸成金黃色入口唔會好油膩又酥脆內裏蝦肉餡好creamy整體香脆鹹香 同樣係送酒之選Popcorn chicken Bites爆谷炸雞粒炸得好脆卜卜炸漿唔會好厚身內裏雞肉juicy鹹香配上特製sauce酸酸甜甜 減低油膩感Meatballs w/ Homemade Mashed Potatoes大大粒肉丸配搭蕃茄醬同自家製薯蓉肉丸帶點香草香 唔會過乾身加上新鮮香甜蕃茄醬開胃又唔會膩自家薯蓉好香滑入口充滿陣陣薯香同牛油香氣Tasting PlatterBelly and the Beer入面可以選擇嘅draft beer 款式都好多!而好似我有選擇困難症嘅大家可以揀呢set tasting platter
忙完一整日嘅工作雖然好想快d返屋企休息
但係休息之前一定要令自己暢快一下
飲返杯啤酒慰勞一下自己先!

充滿鮮味嘅藍青口配搭白酒
青口肉雖然唔算大但鮮味100分
加入白酒煮香後 為鮮味增添多份甘甜
配埋新鮮炸起嘅粗薯條
脆卜卜好惹味 配埋啤酒perfect!

Shrimp Croquette

自家薯蓉好香滑
入口充滿陣陣薯香同牛油香氣

Tasting Platter
入面一共可以自選6款各150ml draft beer
今次由店員幫我揀6款比較fresh帶果香嘅draft beer
一次過試晒後最鍾意係BREER BOLO BAO IPA
雖然唔係真係有菠蘿包嘅味但菠蘿味好fresh!

DOCHTER VAN DE KORENAAR
WHEAT YUZU