黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (棉登徑)
2023-08-21 16 瀏覽
今天是我和太太的結婚紀念日,我和太太一起去尖沙咀食晚飯;到尖沙咀棉登徑,有多間日本料理和居酒屋,我們選擇了黑門水產,這是一間曾經有朋友介紹過,它的燒物十分之有水準!門面亦都相當吸引,內裏坐得舒服,可能因為我哋坐卡位啦!雖然這餐廳也是用手機點單,但係還放著一本比相簿還富豐的彩色菜單,相當吸引,坐低首先一定要點佢哋嘅甲羅燒啦,和大魚貝燒,再加個池魚薄切魚生;服務員可能因為我哋早嘅關係,佢專程喺我哋枱面燒那甲羅燒和大魚貝燒!真係色香味美;而甲羅燒如果可以多幾塊餅乾就好喇!因為實在有好多蟹膏!大魚具燒的蝦和帶子,真係十分之新鮮和鮮甜!當然薄切池魚都爽滑甜美,特別嘅醬汁帶出池魚的鮮味!之後我哋再點咗一個鰻魚漢堡、三文魚火山和燒海老反卷!鰻魚漢堡外型吸引,打卡首選!用紫菜包裹嚟食別有風味!三文魚火山好特別,用簿簿嘅三文魚包着小壽司卷,好有特色!燒海老反卷,將蝦炸得脆脆,包在反捲內,食落好有層次感,亦都好香脆,可說是首選!最後點了一個雪糕密瓜!回味一下當年在大板黑門市場,我和太太食嘅雪糕蜜瓜,為我們的結婚紀念日帶出一個美好嘅回憶!

,內裏坐得舒服,

可能因為我哋坐卡位啦!

甲羅燒

!大魚具燒的蝦和帶子,真係十分之新鮮和鮮甜!
大魚貝燒

當然薄切池魚都爽滑甜美,特別嘅醬汁帶出池魚的鮮味
池魚薄切魚生

鰻魚漢堡

!三文魚火山好特別,
三文魚火山

用簿簿嘅三文魚包着小壽司卷,好有特色

燒海老反卷

!最後點了一個雪糕密瓜