2023-10-23 433 瀏覽
又一城行完 I.T 見到隔離呢間有西式主食同日式甜品既 J.S food。之前見門口好多人排隊就無試,今次-6 唔洗等就入得,仲要坐到窗口位,未食體驗已經滿分,坐低叫咗佢哋嘅藍莓檸檬開心果souffle pancake 加一杯伯爵茶,我要話呢個組合真係無得輸。 🥞藍莓檸檬開心果souffle pancake $139 個Pancake賣相滿分,睇落超好食。佢哋金黃色嘅外皮聞落去好重蛋香,而且切落去超鬆軟。加埋雪糕同檸檬醬呢個禁特別既組合簡直味蕾大爆炸,口感軟糯味道層次豐富我只能夠話點解我無早d黎。另外藍莓同檸檬嘅味道喺口中交融,酸甜可口,配伯爵茶一流。為左影相我忍得幾辛苦。 🍵伯爵茶 $35 至於伯爵茶,就真係呢份甜品嘅完美搭檔。先唔講個味,本身套茶具器皿已經睇得出十分講究,特別鍾意既一點系佢唔係求9其hea 9 你dump 個茶包入去算數,而係一壺濃茶。紅茶既茶香同佢濃鬱而深沉既味道,舌尖可以感受到茶葉嘅香氣同微微嘅苦澀。呢款茶嘅微苦味同Pancake嘅甜味絕配,帶嚟一個超正嘅對比。而且,茶香仲可以令口腔感到清新,平衡咗Pancake嘅甜膩既口感,真係好美味!

🥞藍莓檸檬開心果souffle pancake $139

🍵伯爵茶 $35