餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
平時食得多街外野都想食返清淡D清吓腸胃 🌱 呢間餃子店嘅餃子都好有特色❤️好啱喺中環放完工飲啖靚湯添🏙️ 唔好以為餃子平平無奇🤣 呢度嘅口味配搭都非常有心思用咗松茸做材料🍄 味道高貴得來又有特色⭐️ 龍鳳松茸雙煎餃 🐲煎餃嘅皮啱啱煎到薄脆一層🔥濃郁嘅松露口味提升咗豬肉嘅鮮甜🖤 獨特嘅香氣點到即止唔會太搶😜係難得不錯既Fusion配搭🌍⭐️ 大滿貫素餃 🥗雖然係素餃但係賣相繽紛令我好有胃口🌈 仲要係皮夠薄先至見到晒咁多餡料😂 裏面有雞髀菇冬菇同西芹🥕 整體比較清但加上各種菇不失鮮味👍🏻⭐️ 大白菜豬肉餃 🐷⭐️ 雲耳椰菜豬肉餃 🥬⭐️ 狀元九鼎湯 9⃣️另外呢兩款就比較傳統同埋感覺好Homey好溫暖😚 特別要一讚狀元九鼎湯🍲 用咗粉葛鯪魚鯽魚各種材料熬製出嚟🤤 冇加味精食落口唔會好假既鮮味 而魚嘅鮮甜同餃子混合埋一齊好有家庭既愛心味💕⭐️ 麻辣松花皮蛋 🍳皮蛋帶流心嘅效果而且辣度唔係太高🌶️ 配上煎餃食又有另一種風味⭐️ 自家製山楂雪梨水 🍓山楂同雪梨嘅甜度好自然🍐用咗冰糖熬煮甜度入口好順喉解渴🥤

⭐️ 龍鳳松茸雙煎餃 🐲
大滿貫素餃