餐廳: 田記魚蛋牛腩專門店 (碧街)
資訊:

2024-05-03 17 瀏覽
今日lunch時間啱啱去開油麻地,就喺openrice度search下有咩食,呢排都想試多幾間牛腩,見呢間都好多好評,一於嚟試下入去前諗住嗌崩沙腩,入到去又覺得牛魔王可以試埋牛筋牛雜,反正同價,又試下牛魔王,另外嗌咗杯凍檸茶。落單阿姐都算好聲氣,可惜另一個阿姐一行埋嚟就倒咗兩啖凍檸茶落我背囊上面完全當冇事發生...俾張紙巾都好掛...之後聽到麵檔入面個廚問阿姐「牛魔王即係乜」...個心已經涼咗半截,碗河上到嚟,係好足料,可惜牛腩係鞋得嚟冇乜味,牛肺同牛筋都唔夠淋,牛膀又唔知點解切到勁厚... 整體味道相當一般...結果腩,筋同肺都冇食哂,最ok可能係牛腸算正常又不至於難食,$70連嘢飲偏貴但都夠多料gei,但一定唔值咁多好評,應該都冇下次