2022-05-03 115 瀏覽
搬咗新店咁耐都無黎過!酒鬼見到今個月有冧酒提子bagel即刻狗衝!佢地主打無添加嘅天然手工麵包,每個月都有新口味,仲好創新獨特添~新店比舊店大得多,所以weekend黎到都唔需要等好耐,around十分鐘就入得。不過枱同枱之間距離較近,唔算好好hea~————————————————⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⠀🔅四月限定🔅▪️冧酒提子乳酪咖啡貝果 $45酒鬼就係為咗佢而黎!果然無令我失望!中間嘅cream cheese份量十足,冧酒味突岀,尤其係咬爆提子乾個吓。貝果表皮微微脆有韌性,內𥚃軟熟有咬口,整個煙韌得黎唔會咬唔開。如果回彈力更高 會更合口味。包體嘅咖啡味被強勢嘅冧酒蓋過,若隱若現,不過單純咀嚼包體,都可感受到咖啡香越咬越岀。如果咖啡可以再濃苦啲就好啦,可以balance返cream cheese嘅膩。▪️泰式肉碎芝士羅勒熱狗 $68熱狗相對普通啲~ 肉碎只帶香茅羅勒香,重口味人士就覺得唔夠辣唔夠惹味。不過加左幾滴青檸汁,真係有少少泰式嘅感覺嘅~ 肉碎亦唔會太乾太韌。⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣— — — — — — — — — — — — — 🔅季節限定特飲🔅▪️芒果甘露

🔅四月限定🔅

▪️冧酒提子乳酪咖啡貝果 $45
冧酒提子乳酪咖啡貝果

▪️泰式肉碎芝士羅勒熱狗 $68
泰式肉碎芝士羅勒熱狗

🔅季節限定特飲🔅

▪️芒果甘露 $52
芒果甘露

真係有楊枝甘露嘅感覺喎!最底嘅果醬係用新鮮芒果同金鑽鳳梨加黑糖煮成,再加上鮮奶。比起平時嘅楊枝甘露,飲落奶啲fresh啲無咁甜。個人鍾意呢杯多過平時嘅楊枝甘露,略嫌佢有啲水果纖維 偶爾飲到唔太順口。⁣⁣⁣⁣⁣
▪️焦糖肉桂卷 $52
焦糖肉桂卷
岩岩先食飽lunch,但肉桂控見到又忍唔住嗌埋。肉桂卷質地偏軟熟,微微帶咬口。旁邊配左好濃好好食嘅海鹽焦糖醬。肉桂香氣突岀,但就唔算好濃郁。雖然加左焦糖醬 鹹鹹甜甜 可以一添層次感,但肉桂味容易被焦糖醬蓋過。
  • 冧酒提子乳酪咖啡貝果