《Banker Bar & Lounge - 銅鑼灣》近排多咗同 @happy_on_my_plate 出街食飯,例牌食完嘢都會去附近飲番杯,佢嘅朋友介紹喺銅鑼灣有一間樓上bar and lounge嘅happy hour好抵玩,人均飲$100酒精飲品就可以free flow 任食雞鎚同埋薯條,其實每人飲兩杯就已經夠晒數,另外酒吧嘅Happy hour set 都好抵玩,一杯指定酒精飲品加兩款小食先至係$108,如果唔係太肚餓淨係想飲吓嘢食少少小食都真係幾化算🤓我哋三人行就去咗呢一間酒吧試一試個場😎酒吧環境同埋裝修都幾華麗,其實都幾熱鬧,大部份客人都係坐喺吧枱同Bartender吹水飲嘢😉我哋當晚每人叫咗幾杯飲品,坐下傾吓計,咁就坐咗兩個鐘啦🤓happy hour時段係六點至九點,我哋去到剛好仲有得叫優惠時段嘅洒精飲品💁🏻‍♀️Gimlet $98朋友叫嘅呢杯Cocktail用咗Gin 同意大利嘅Rosolio,有好強烈嘅佛手柑同埋青檸味,酸酸甜甜幾易入口😉用嚟當Desert wine都唔錯,對於我來講酒精濃度就唔算太高😆💁🏻‍♀️Stimson Cab Sauvignon $72 @ha
《Banker Bar & Lounge - 銅鑼灣》

💁🏻‍♀️Gimlet $98

@happy_on_my_plate 同我一樣都係酒鬼👻佢就prefer飲紅酒,呢杯紅酒產地係美國,飲落薄身易入口,最適合chill 嘅時候輕輕飲吓,我就覺得呢款酒好適合配牛扒,當然😎用嚟送雞翼都已經好唔錯

💁🏻‍♀️La Huertas Sauvignon Blanc $72

我個人就prefer白酒,呢一款酒產地智利,味道清新一啲,適合一邊傾偈慢慢飲,同埋近排天氣熱返,真係好適合飲白酒㗎😆

其實飲咩酒都真係唔係重點,個環境其實都令人覺得幾舒服同埋唔係太多人,有時啲酒吧人一多就會好嘈,變咗好難同身邊嘅朋友溝通🤔當日八點幾九點有四五枱客左右,變咗可以多啲機會同Bartender交流同埋睇住佢哋調酒👍🏻如果想熱鬧啲嘅話可以約埋一班朋友book 個private room tim,整體嘅服務同埋環境我哋都覺得好滿意
2022-11-09
$150 (宵夜)