2022-01-31 71 瀏覽
見到銅鑼灣有間新加坡餐廳都開左一段時間,趁平日lunch time去望下😬踏上一條白色樓梯連接至樓上的舖面,餐廳座位空曠,以自助形式運作💁🏻‍♀️🔆麵粉粿湯$𝟟𝟠 見呢個幾有特色就試下,好古早味feel😳麵粉粿好似一塊塊雲吞皮,因為好厚無咩味道淨係好麵粉🤔湯底裡有炸魚仔😍炸蒜同蔥,飲落魚仔味幾突出👍🏼其他配料包括豬肉丸、滷冬菇、蛋同菜心,整體好健康有菜有肉😹🔆咖椰多士$𝟙𝟘 午市套餐加份小食10蚊都幾抵👍🏼一層牛油一層咖央醬😍如果再搽厚少少就好🤣🔆麻糍-椰子$𝟙𝟘 可以揀花生/芝麻/椰子😬有啲似糖不甩,但出面係椰絲🥥而且質感會比較軟同無咁煙韌🤏🏼份量都幾多粒🐰餐廳裝修同設計簡潔時尚,感覺舒適,好似cafe咁😌食物有特色而且價錢合理,第一次食麵粉粿😝有興趣試下其他未食過嘅新加坡菜式
麵粉粿湯

🔆麵粉粿湯$𝟟𝟠