今日我就同大家嚟到登龍街永光中心搵嘢食。@memoir.causewaybay位於永光中心17樓。呢度好有情調,環境亦都好有氣氛,啱晒同朋友或者閨蜜嚟食飯。銅鑼灣嚟講,呢度晚市嘅價錢都幾優惠。除左單點散叫外,呢度仲有二人晚市套餐,$438有齊主食、小食、甜品、餐茶。今次主菜我地揀左「燒鰻魚意大利飯」同「紐西蘭肉眼扒」。鰻魚厚身又幾大條,鰻魚微微烤過,食落出面會少少焦脆,幾有口感😃。而意大利飯味道香濃口感適中,唔會太稔身。紐西蘭肉眼扒用咗唔少嘅配菜同埋薯條,賣相都幾吸引🤩。牛扒都幾大塊,食落滑口,配埋燒肉汁更惹味。甜品方面有芝士蛋糕同芒果奶凍。奶凍比預期中更香滑😃,配埋芒果蓉、草莓🍓、藍莓🫐香甜好味😋。芝士蛋糕🍰都唔錯👍🏻,中間忌廉芝士幾滑身!小店都好細心,餐茶既檸檬茶會附上糖漿同檸檬汁,唔使自己篤檸檬,篤太多又會過苦,所以小店都好貼心。除咗二人套餐,小店喺平日或者週末都有唔同嘅優惠。例如星期二、四一人$168 可以1小時任食白汁煮蜆+1杯白酒🍶。星期三、六 凡惠顧兩杯飲品,以$328價錢買一送一10oz紐西蘭肉眼扒!以銅鑼灣嚟講,呢個嘅價錢都算抵,而且小店嘅嘢食都唔錯,服務都算貼心。如

以銅鑼灣嚟講,呢個嘅價錢都算抵,而且小店嘅嘢食都唔錯,服務都算貼心。如果大家呢想你同朋友閨蜜有情調咁食餐飯,不妨嚟呢度試吓~
紐西蘭肉眼扒
燒鰻魚意大利飯