2023-03-20 83 瀏覽
一路都bookmark咗呢間好耐 聽講銅鑼灣店有新menu就黎食下啦♪(´ε` ) 今次坐卡位位置闊落之餘私隱度都幾高下 而店鋪裝修都係行日式居酒屋風格 一入到嚟已經好似去左日本咁💛餐廳環境同氣氛已經加晒分🥰❣️和牛壽司6:30前/8:30後入座都會送返份和牛壽司 但無諗過免費都可以咁高質!!🤤塊和牛食得出係啱啱燒出黎 油香同牛味都幾豐富 而和牛嘅油香亦滲到入啲飯到 未食其他主食已經加咗好多分‼️❣️申子海膽和牛燒 ($378)嗌呢款和牛燒嘅話係會有師傅係席前燒俾你食 而個師傅都講解得好詳細 就呢個位已經值得加一加分😙和牛燒選用既係A4鹿兒島和牛 客人可以自己選擇生熟程度 我地就跟師傅推薦要7成熟 師傅用火槍燒嘅時候其實已經聞到勁香(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)份和牛燒中間係會包住隻蛋同飯 一食落口鹿兒島和牛嘅油脂同牛味就會率先湧出 緊接住嘅係比蛋槳包裹住米飯🍚個蛋汁蛋香味都係極重 最後又會有返少少黑魚子同海膽提返個鮮味 食材之間互相配合得好好 呢個質素可以媲美日本🥺真心推介俾大家‼️❣️極上蟹膏蟹肉燉飯 ($288)就咁上枱都見到個燉飯係用左大量蟹膏、蟹肉同蟹籽 以為咁就完❓其實飯入面都仲有大量蟹肉🦀有時出去
❣️和牛壽司
和牛壽司
❣️申子海膽和牛燒 ($378)

申子海膽和牛燒
❣️極上蟹膏蟹肉燉飯 ($288)
其實飯入面都仲有大量蟹肉🦀有時出去食蟹肉pasta都會覺得啲蟹肉唔係好新鮮或者有梅味 但申子呢個蟹肉燉飯就每啖都食到蟹嘅鮮味🤤
極上蟹膏蟹肉燉飯
❣️極上鹽燒牛舌心 ($128)
推介❗️連我朋友不太好牛舌都讚不絕口 話對牛舌改觀🫢
牛舌心厚切 一咬落口肉質非常爽同彈牙 而個牛味係非常濃郁但又唔會有牛膻味(´▽`)
其實就咁食已經好好食 但如果覺得個味太單調就可以沾下啲鹽 有少少柚子絕對能夠令牛舌嘅味道再昇華😋
極上鹽燒牛舌心
❣️舞茸豚肉卷 ($68)
金菇肥牛就食得多 呢個舞茸豚肉卷都係第一次試(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
豚肉燒出嚟油脂香味重 舞茸嘅菇味亦比平時普通嘅菇食起上嚟味道更濃烈 有咬口之餘又減低左豚肉既油膩感😙
舞茸豚肉卷
❣️手打墨魚串 ($78)
呢個都幾有驚喜 佢嘅醬汁有啲似手打免治雞肉棒🍢
墨魚串本身爽口彈牙 但配搭佢地嘅秘制醬油 甜甜地真係唔錯😋
秘制醬油上面仲有隻生雞蛋 攪拌後會令到個醬汁更厚同滑身 仲多咗陣陣蛋香🤤
手打墨魚串
❣️環境舒適位置闊落之餘私隱度都幾高下 雖然價錢唔平 但係食物質素絕對對得住個價錢(≧∇≦)
尤其係佢嘅申子海膽和牛燒 好食到好似去咗轉日本咁🥺
其實menu仲有好多野想試 希望快啲有機會翻黎食其他野啦(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

❣️感謝 @shinkohk 提供餵食 絕對會二訪!🥰

推薦指數:🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 3.5/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 4.5/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 5/5】

ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ
和牛壽司
極上蟹膏蟹肉燉飯