申子一路都係我地心目中第一第二嘅餐廳💛上次食完個和牛燒之後一路對呢間餐廳深深念念🥺事隔一年終於有機會回訪٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و質素同我地上次嚟一樣咁好 雖然價錢略貴但食物質素絕對對得住價錢😙非常適合大時大節黎慶祝同三五知己食返餐😋❣️和牛壽司同上次一樣餐廳都有送到一人一貫和牛壽司做前菜和牛係燒起油脂豐富 夾埋調味岩岩好粒粒分明嘅醋飯真係無得彈💛❣️水母刺身 ($88)比起我地平時成日食到中餐入面既海哲 呢到嘅日式做法加埋啲柚子落去做調味 令到成到菜更加清新開胃😙而呢到嘅水母亦都比我地平時食到嘅更加大舊爽脆有咬口👍🏻❣️拖羅蓉脆米餅 ($98)拖羅同米通都係我鍾意食嘅野 但兩樣夾埋一齊食就真係未試過‼️拖羅蓉充滿魚油嘅香味 上面一粒粒勁大粒三文魚籽 再將成個拖羅嘅鮮味提昇去另一個層次🤍個米通食落口香甜脆口 加埋拖羅蓉一齊食別有一番風味✨❣️極上鹽燒牛舌芯 ($128)呢到嘅牛舌芯絕對係我係香港食過數一數二好食嘅牛舌牛味重但又唔會有種牛膻味 鹽燒調味恰到好處建議加埋啲檸檬汁令到味道更加豐富🍋重點係牛舌芯厚得黎非常q彈 真係食過翻尋味✨❣️申子海膽和牛燒 ($378)基本上係黎申子食野必點既菜式‼️會有師傅係席前
申子一路都係我地心目中第一第二嘅餐廳💛
上次食完個和牛燒之後一路對呢間餐廳深深念念🥺
事隔一年終於有機會回訪٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

❣️和牛壽司
同上次一樣餐廳都有送到一人一貫和牛壽司做前菜
和牛壽司
❣️水母刺身 ($88)
而呢到嘅水母亦都比我地平時食到嘅更加大舊爽脆有咬口👍🏻

❣️拖羅蓉脆米餅 ($98)
個米通食落口香甜脆口 加埋拖羅蓉一齊食別有一番風味✨
❣️極上鹽燒牛舌芯 ($128)
呢到嘅牛舌芯絕對係我係香港食過數一數二好食嘅牛舌
牛味重但又唔會有種牛膻味 鹽燒調味恰到好處
建議加埋啲檸檬汁令到味道更加豐富🍋
重點係牛舌芯厚得黎非常q彈 真係食過翻尋味✨
極尚鹽燒牛舌芯
❣️申子海膽和牛燒 ($378)
基本上係黎申子食野必點既菜式‼️
會有師傅係席前即場燒比你 可以因應自己喜好揀返生熟程度✨
和牛肉油脂分布同啲雪花見到已經知好食🥺
即場燒出黎已經聞到勁香🥰
入面會有日本蛋會撈埋啲飯一齊比個和牛包住咁燒🔥
每粒飯都會比蛋醬包裹住蛋味香濃🍳
而啲飯又唔會令到我地剩係食和牛咁油膩咁寡😆
最畫龍點睛係上面既海膽同黑魚籽 海膽非常鮮甜唔會有腥味 黑魚籽亦有佢嘅咸鮮味( ´▽`)
申子海膽和牛燒
❣️鹿兒島A4和牛茶漬飯 ($328)
其實本身一路都對茶漬飯印象麻麻 以為只係平平無奇
但呢碗茶漬飯真係超有驚喜‼️
同和牛燒一樣見到飯上面個兩片鹿兒島牛已經覺得勁吸引🤩
慢慢將茶壺入面啲湯倒落碗飯既時候會見到和牛會輕輕變熟少少
而個生熟程度亦係岩岩好😙
和牛入口非常嫩滑無得頂 個湯嘅茶味亦正好中和咗和牛嘅肥膩感✨
最重要嘅係個湯茶味非常甘香 撈埋飯一齊食完全唔會覺得有違和感(´・_・`)
另外仲有啲紫菜蔥花咁可以因應自己喜好調味 總言而之就係非常高質😙
❣️鰻魚天婦羅 ($198)
鰻魚天婦羅一共有四大舊🍤 每舊都相當足料勁厚肉‼️
鰻魚拎去炸之前已經有加鰻魚汁燒過 所以一咬落去就會有鰻魚汁必出嚟 唔駛點醬汁已經好夠味🥰
炸出黎嘅天婦羅鰻魚表皮金黃色食落亦多左重香口👍🏻
而且呢到既鰻魚真係啖啖肉唔會食到骨✨
最重要嘅係肉質非常爽彈 十分推薦俾大家‼️
推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 3.7/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 5/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4.7/5】

用餐優惠
試食活動