黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (棉登徑)
2019-11-26 199 瀏覽
同朋友搵食嘅時候,被呢間店嘅裝潢吸引左我地。濱燒海鮮🦞🦐🦀、刺身🐟、海鮮丼🍱、即開生蠔……正當我地仲係考慮中,剛好有人拉開店門。飄左出黎嘅燒海鮮味道,激似大阪黑門燒海鮮浸味呀!! 入到去更加發現,似足日本浜燒店裝潢呀!🦀甲羅燒有3種口味,蟹癡嘅我就揀左呢個少辣嘅赤鬼蟹味噌甲羅燒 $78: 蟹肉、蟹籽、蟹膏、鵪鶉蛋、香蔥、明太子等,燒後將有野拌勻。香噴噴熱辣辣放喺餅乾上面,滿口蟹鮮,囗感味道豐富又有層次,唔係誇張,真係令人陶醉!店員話食材近九成都自日本直送,所以我地對呢度嘅出品都好期待呀~黑門令三色丼$188都係我食完真心覺得好食之選。重點係,鮮鮮鮮! 仲有係,其實點只三色呀? 呑拿魚腩蓉、拖羅刺身、三文魚籽、海膽、蟹籽蟹柳沙律、蟹膏、蟹肉絲,醬油壽司飯,每啖口感味道都好澎湃!店員推介左餐廳既最新招牌菜之一黑門令大漁生菜包$128,幾FUSION喎!?黑蟹籽、三文魚籽、蟹籽、海膽、蟹肉、拖羅蓉、甜蝦、芝麻、炸京葱絲、葱花與左口魚鰭邊 ... 超超超豐富,將佢地放哂喺生菜包住食,又幾清新特別喎!朋友話要食個沙律補充一餐裡面需要嘅菜喎~呢個配上果漬嘅和風鮭魚果漬沙律$78真係無得彈,新鮮三文
入到去更加發現,似足日本浜燒店裝潢呀!

赤鬼蟹味噌甲羅燒

黑門令三色丼
黑門令大漁生菜包

和風鮭魚果漬沙律
朋友話要食個沙律補充一餐裡面需要嘅菜喎~呢個配上果漬嘅和風鮭魚果漬沙律$78真係無得彈,新鮮三文魚、三文魚子、炸京葱絲、車厘茄、沙律菜等等,酸酸地,又唔會蓋過刺身鮮味,正!
黑門大阪燒
食咁多個friendy竟然話要食埋大阪燒$88,厚厚嘅大阪燒上面係燒豚肉、美乃滋同厚厚既木魚絲。
木魚絲晃動嘅場面好治愈,而且惹味又非常飽肚。
✏️呢間餐廳都幾大,有私隱度較高嘅房,有吧枱、卡位、大細枱都有。雖然服務態度有D LOCAL,唔會好日式咁猛鞠躬,笑哂口兼陰聲細氣;但店員清理枱面,代勞燒海鮮,手勢純熟而且快手。地區+環境+價位+食物質素黎講,行過錯過真係會捶心肝架!⭐️⭐️⭐️⭐️
赤鬼蟹味噌甲羅燒
黑門令三色丼