櫻田日本餐廳

Sakurada Japanese Restaurant
✒懶人先睇總結.❀食物:​鐵板燒調味惹味,晚市來說性價比還可以~ 比較吸引嘅係新推出的清酒/梅酒放題❀服務:正常❀環境:有鐵板的吧枱位置同table,坐得尚算舒服❀價錢:4人埋單 $5,056 .👉 兵庫縣A5神戶紅酒牛厚燒、南非鮑魚御膳(一人前)星期一至四 $788星期五至日、公眾假期及前夕 $838.👉 兵庫縣A5神戶紅酒牛、加拿大蟹御膳 (二人前)星期一至四 $1,788星期五至日、公眾假期及前夕 $1,838.👉 清酒/梅酒放題 $198星期日至四 清酒放題 星期五及六 梅酒、燒酌放題.✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐.今期帝都酒店的日本餐廳做緊限定兵庫縣牛肉主題,仲有新推出的清酒放題!如果唔係專門搵都未必見到,入口在一個清靜的角落🤣 我哋一行四人就剛剛好點了一份二人前,兩份一人前大家share~.🎈蟹肉沙律.🎈黑松露蟹膏茶碗蒸(二人前set)超滑溜同juicy! 面頭有黑松露增添風味~.🎈南非鮑魚 (一人前set)鮑魚煎香後切塊上,焦香感十足非常惹味😋.🎈泰國虎蝦/清酒煮蜆(一人前set)一人前的第二款熱菜可以選擇要蝦或蜆,我哋人多就試哂兩款。虎蝦燒香非

✒懶人先睇總結
❀服務:正常
❀環境:有鐵板的吧枱位置同table,坐得尚算舒服
❀價錢:4人埋單 $5,056
👉 兵庫縣A5神戶紅酒牛厚燒、南非鮑魚御膳(一人前)
星期一至四 $788
星期五至日、公眾假期及前夕 $838
👉 兵庫縣A5神戶紅酒牛、加拿大蟹御膳 (二人前)
星期一至四 $1,788
星期五至日、公眾假期及前夕 $1,838
👉 清酒/梅酒放題 $198

星期日至四 清酒放題
星期五及六 梅酒、燒酌放題

✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
🎈蟹肉沙律

🎈黑松露蟹膏茶碗蒸(二人前set)

超滑溜同juicy! 面頭有黑松露增添風味~
🎈南非鮑魚 (一人前set)

鮑魚煎香後切塊上,焦香感十足非常惹味😋
🎈泰國虎蝦/清酒煮蜆(一人前set)

一人前的第二款熱菜可以選擇要蝦或蜆,我哋人多就試哂兩款。虎蝦燒香非常惹味,蜆就適合清一清口腔迎接下一道鐵板😍
🎈原隻加拿大蟹 (二人前set)

吸睛超滿足之選✨ 原隻蟹用鐵板燒香,每個部位都煎香哂~ 廚師上桌前就已分開蟹蓋、蟹身、蟹鉗及蟹腳,腳位仲剪開咗一邊方便食用。
如果係屋企我會中意食蟹鉗,如果係街食蟹身就方便好多🤣
🎈兵庫縣A5神戶紅酒牛

一人前的話就只可以要厚燒(100g),二人前可以選擇薄燒(4枚)或厚燒(120g)。薄燒一般焦香感會更重,包裹住蔥及炸蒜片等配料。厚燒顧名思義就係一塊牛肉,煎香切塊上碟。
同行朋友唔食蔥蒜,所以我哋全部要厚燒!牛肉一咬就係滿滿油脂感,肉質嫩滑表面煎香。大家都超滿意~~~
🎈海膽炒飯
加入海膽炒香,焦香的炒飯中夾雜海膽鮮甜味道。

🎈炒野菜
🎈味噌湯