位於又一城及尖沙咀人氣爆棚長期排隊嘅日本過江龍疏乎厘JS.foodie終於8月24號登陸港島啦😍今次仲同日本正宗拉麵Afuri crossover登陸銅鑼灣IT💖等啤啤為大家先食為快🫡究竟新菜式有冇驚喜呢💥留意內文啦🌟烤牛肉紫蘇汁沙律 💰$149來自美國牛肉扒好濃牛味 😋又呈現半生熟既顏色口感比較有韌度但肉質唔乾柴沙律菜🥗新鮮伴碟🌟龍蝦燴意大利飯 💰$288意大利飯本身比龍蝦汁🦞包住、好濃味之後加入龍蝦湯令到意大利飯都好入味同時龍蝦肉鮮甜又彈牙爽口 🤩 🔥啤啤推介大家嚟到喺必食🔥🌟玉米疏菜天婦羅係來自Afuri菜式✨感覺就好似食緊好多粒爆谷🍿️咁酥脆口感、不油膩 👍🏻粟米🌽粒仲有淡淡鮮甜味可配搭紫菜包起一齊食 🌟意式芝士蛋糕黑班戟 💰$139基本上呢個係主打甜品 🏆 極力推薦試下 💡即叫即製作面頭雲呢嗱雪糕同每層間既cream慢慢融開餅底帶些少鬆軟加上獨特煙靭,整體都唔會覺得太甜 👍🏻 之後order左兩杯Afuri 夏日cocktails 🍹🌟SOYOKAZE 風 💰$78薄荷葉整碎迫出香味Rum帶些少菠蘿🍍酸味、淡淡青檸酸到後勁帶甜🌟KAJITSU 真夏の果實 💰$88用左日本🇯🇵既

🌟烤牛肉紫蘇汁沙律 💰$149
來自美國牛肉扒好濃牛味 😋
又呈現半生熟既顏色
口感比較有韌度但肉質唔乾柴
沙律菜🥗新鮮伴碟

🌟龍蝦燴意大利飯 💰$288
意大利飯本身比龍蝦汁🦞包住、好濃味
之後加入龍蝦湯令到意大利飯都好入味
同時龍蝦肉鮮甜又彈牙爽口 🤩
🔥啤啤推介大家嚟到喺必食🔥

🌟玉米疏菜天婦羅
係來自Afuri菜式✨
感覺就好似食緊好多粒爆谷🍿️咁
酥脆口感、不油膩 👍🏻
粟米🌽粒仲有淡淡鮮甜味
可配搭紫菜包起一齊食

🌟意式芝士蛋糕黑班戟 💰$139
基本上呢個係主打甜品 🏆
極力推薦試下 💡即叫即製作
面頭雲呢嗱雪糕同每層間既cream慢慢融開
餅底帶些少鬆軟加上獨特煙靭,整體都唔會覺得太甜 👍🏻

之後order左兩杯Afuri 夏日cocktails 🍹
🌟SOYOKAZE 風 💰$78
薄荷葉整碎迫出香味
Rum帶些少菠蘿🍍酸味、淡淡青檸酸到後勁帶甜

🌟KAJITSU 真夏の果實 💰$88
用左日本🇯🇵既季威士忌 🥃
聞落無太刺激感但飲落第一下會有刺口感 🤣
比較高強度既烈酒🥹
顏色應該係因為藍莓既原因

總括而言·同一個地方就可以滿足食到兩個不同餐廳嘅嘢食願望 排隊都值呀🐻💖🔥

推介指數:🐻🐻🐻🐻/4粒

JS.FOODIES & Afuri

@afuri_hongkong
@j.s.foodieshk
@i.t_too

📍地址:銅鑼灣希慎廣場6樓I.t blue block

#香港美食 #港島美食 #銅鑼灣美食 #啤啤遊食團
#假日好去處 #港人推介美食 #中式西餐 #甜品 #多國菜 #香港美食打卡 #窮遊美食 #平民遊
#hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852 #kisekipancake
#afuriramen #jsfoodies
#bearbeareat