2024-01-19 327 瀏覽
一踏入呢個餐廳,無論係裝修定係坐位都夠晒舒服,啱晒聚會撈到開心。嗰啲自家麻油真係正,解辣得嚟又添香,琴日試咗佢哋嘅麻辣煲,選咗中辣,但其實都唔算辣得點,啱啱好。個鍋底加咗芝士,滑哋哋嘅口感加埋香味,正到爆燈💥。撈嗰盤招牌牛肉四重奏,真係值得一讚👍!A4牛肉咬落鮮滑得意,尤其係嗰款A4嘅,脂肪比例啱哋哋嘅。至於美國牛肉,又係另一回事,感覺得到嗰種純牛肉嘅鮮味。配麻辣煲一流,好過癮!點咗份照燒豬肉片,豬肉已經好惹味,好快熟,一啖嘅肉香夾帶微微醬香,啖啖肉,令人一試難忘。丸丸拼盤🍢嘅彈牙口感都讓人難以抗拒,五款丸中最鍾意嗰爽口魚蛋同墨汁花枝丸,新鮮得嚟又彈牙。明太子墨魚滑可能因為之前嗰麻辣,味道冇咁明顯,但都算得上清新。佢哋嘅蔬菜拼盤,種類豐富多彩🌈,無論係顏色定係口味都好滿足,啱晒追求健康嘅你。整體嚟講,呢間餐廳提供嘅唔單止係食物,仲有個愉快嘅食飯經驗呀!