2022-09-07 209 瀏覽
旺角呢間台灣餐廳中午同夜晚時段,長期都好多人排隊,難得老公放假陪我旺角行街,當然要試吓呢間好出名嘅阿木台灣麵,今次我地避開咗午餐時段,大約4點幾嚟食,唔洗排隊就可以入座。今次叫咗個紅燒牛肉麵,湯底好濃郁好有鮮味唔會煮到好鹹,牛肉份量好多,而且好大塊同好厚,牛肉帶有筋嘅部份,食落一啲都唔硬仲好冧,口感好豐富,麵好煙韌食落好有咬口,值得一試。芝士肉鬆蛋餅,煎到金黃色外脆內軟,裏面啲肉鬆好足料多到掉出嚟,夾埋芝士一齊食好濃郁,鹹鹹地甜甜地食落好滋味。梅子地瓜條,啱啱炸起嘅地瓜條食落脆卜卜,地瓜條份量好多,而梅子粉唔會太酸,食落甜甜地帶輕微嘅酸味,連埋地瓜條一齊食好開胃。

紅燒牛肉麵
芝士肉鬆蛋餅