2020-12-25 37 瀏覽
老爸最近係旺角食到間牛肉麵好好食,於是帶我去食,因lunch時間,所以等左陣先有位,佢鋪頭外面係賣下台灣野飲,零食,入邊就係鋪頭堂食。佢牛肉麵有紅燒,有麻辣,有番茄,我爸叫左番茄,我就叫麻辣,跟餐係有杯野飲跟,可以叫珍珠奶茶,lemon 紅茶,lemon清新茶,我就貪得意叫左杯lemon 清新茶,lemon唔靚,所以好苦。講返換牛肉麵,我試左少少個番茄牛肉麵個湯,一般,唔覺好重番茄味,反而我個麻辣味,唔錯,辣辣地,幾好味,佢牛肉好多,有大概4塊左右,每塊都好厚,味就冇咩,唔會話麻辣牛肉麵就諗任牛肉都係個隻味,其實冇。有好林,唔會咬唔開,以牛肉量既cp值黎講,係ok
麻辣牛肉麵
番茄牛肉麵