2024-04-29 73 瀏覽
大家心目中嘅high tea🫖,係靚靚三層架重要啲,定係又chill又啱打卡嘅環境重要啲呢?我哋就梗係要兩樣都做到㗎啦😍,所以今次就由葵芳出發,搭酒店嘅免費穿梭巴士去afternoon tea🤤,享受週末時光啦。.🥳蠔情榴槤芒返($398兩位用)今期嘅tea set就以生蠔、榴槤、芒果做主題聽到已經覺得好吸引,套餐本身仲包咗飲品,有得揀氣泡酒🍾㖭呀。微醺嘅感覺配埋tea set真係好夢幻!.🦪新鮮生蠔配海鮮醬蠔嘅海鮮味真係夠晒滿足🤗,配埋檸檬汁更加開胃,仲有海鮮醬酸酸香香,帶出鮮味。.🦪脆炸吉列蠔配他他汁炸得夠晒酥脆,而且裏面嘅蠔仍然保持嫩身,食落去都Juicy🤩,配埋他他汁嘅濃郁感覺好正。.🦐香脆鮮蝦長春卷配香芒莎莎喺網莎莎好有特色,配埋薄荷同埋香草,變成鹹點嘅伴菜😋。加埋鮮蝦長春卷,係一道開胃嘅鹹點。.🦀香芒蟹肉忌廉筒芒果嘅果香味,配埋蟹肉嘅鮮香味真係好豐富!而且蟹肉份量幾多🤯,每一啖都係口裏便啖啖回味。.🥭香芒果凍綠茶慕絲綠茶味好香,而且真係整得好綿滑,完全冇顆粒感,入口滑順🫶🏻。.🍑烏龍茶蜜桃杯好有特色,以烏龍茶做慕絲感覺唔會過甜,配埋有口感嘅蜜桃粒😜,將平時嘅茶飲轉化成一道甜
🥳蠔情榴槤芒返($398兩位用)
🦪新鮮生蠔配海鮮醬

🦪脆炸吉列蠔配他他汁
🦐香脆鮮蝦長春卷配香芒莎莎

🦀香芒蟹肉忌廉筒
🥭香芒果凍綠茶慕絲
🍑烏龍茶蜜桃杯
好有特色,以烏龍茶做慕絲感覺唔會過甜,配埋有口感嘅蜜桃粒😜,將平時嘅茶飲轉化成一道甜品
🎂榴槤慕絲蛋糕
鍾意榴槤嘅朋友唔好錯過,蛋糕嘅海綿體夠濕潤軟綿,帶出主角榴槤嘅香濃軟滑😋,夠滿足。
😍榴槤芝士撻
呢度甜品嘅感覺就更加濃郁,榴槤本身已經夠邪惡,仲要加埋濃郁嘅芝士🧀,同埋忌廉點綴,超豐富。
🍵綠茶泡芙
朱古力泡芙外皮,包住有濃郁綠茶香味嘅忌廉餡😍,一食落去,香味充滿住成個口腔。
2024-04-27
下午茶