早排知道大角咀名店𝓛𝓸𝓼𝓽 𝓢𝓽𝓪𝓻𝓼營業倒數中,覺得好可惜😣 最近好似每日訓得唔多過5個鐘嘅我抽唔到時間去大角咀,就搵咗晚放工去咗銅鑼灣分店支持下😌平日夜晚餐廳都幾乎full house,聽住jazz 🎶 店員又會間中換下碟🖤💿 幾chill咁過咗一晚~➿ 𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑶𝒑𝒆𝒏 𝑸𝒖𝒆𝒔𝒂𝒅𝒊𝒍𝒍𝒂 ($218) 係個配料份量慷慨嘅pizza🍕 好多嘅蟹肉🦀 好多嘅墨西哥辣椒蛋黃牛油果醬🥑 好多嘅cheese🧀 薄餅脆薄,兩個人都KO到架!(拿,就唔係因為我大食而食得哂😌 我見隔離枱嘅對young couple都有叫~)➿ 𝑷𝒓𝒐𝒗𝒆𝒏𝒄𝒂𝒍 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝑭𝒊𝒍𝒍𝒆𝒕 ($218)餐廳會就番客人進食嘅速度而上菜👍🏼 三文魚生熟度處理得好,肉質嫩滑~ 平時食三文魚刺身一定會點少少wasbi,熟嘅三文魚柳同呢度調配嘅日式芥末醬一樣好夾,creamy得嚟,辣度溫和~➿ 𝑶𝒙𝒕𝒂𝒊𝒍 𝑶𝒓𝒆𝒄𝒄𝒉𝒊𝒆𝒕𝒕𝒆 ($188)蕃茄醬嘅酸度調配得不錯😍🍅 牛尾粒煮到有口感而又軟冧之間~ 貓耳朵掛汁,而且口感煙靭,所以整體不錯😌➿ 𝑷𝒖𝒓𝒑𝒍𝒆 𝑺𝒘𝒆𝒆𝒕 𝑷𝒐𝒕𝒂𝒕𝒐 𝑴𝒐𝒏𝒕 𝑩𝒍𝒂𝒏𝒄 𝑻𝒂𝒓𝒕

➿ 𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑶𝒑𝒆𝒏 𝑸𝒖𝒆𝒔𝒂𝒅𝒊𝒍𝒍𝒂 ($218)

➿ 𝑶𝒙𝒕𝒂𝒊𝒍 𝑶𝒓𝒆𝒄𝒄𝒉𝒊𝒆𝒕𝒕𝒆 ($188)

➿ 𝑷𝒖𝒓𝒑𝒍𝒆 𝑺𝒘𝒆𝒆𝒕 𝑷𝒐𝒕𝒂𝒕𝒐 𝑴𝒐𝒏𝒕 𝑩𝒍𝒂𝒏𝒄 𝑻𝒂𝒓𝒕 ($48)
滿滿真材實料嘅紫薯☺️🍠 內餡唧馬斯卡彭蛋白酥都好軟滑,整體甜度唔高👍🏼

➿ 𝑴𝑹. 𝑵𝒆𝒈𝒓𝒐𝒏𝒊 ($138)
一杯幾strong 嘅cocktail啱曬忙碌完一日嘅weekday night,但都唔會只得酒精味道,飲到淡淡橙皮香🍊唔錯架!

➿ 𝑺𝒑𝒂𝒓𝒌𝒍𝒊𝒏𝒈 '𝑰𝒄𝒆-𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎' 𝑯𝒐𝒋𝒊𝒄𝒉𝒂 ($88)
第一次飲有汽嘅焙茶~ 本來以為會有球雪糕喺飲品上面🍦但原來唔係,每一啖慢慢細味,雪糕嘅味道就會「現身」,幾特別丫😛