2024-04-01 324 瀏覽
本來對素食冇咩興趣,但見到menu有keto options就黎試下👀呢間wanaka位於灣仔藍屋,主打本地有機菜,店外有一片小草地,放左一d田園風餐檯,室內位置不多,有個非常打卡able既窗邊位置😌今次同朋友揀左其中一款有keto option既台式藥膳蕎麥麵,同埋all day breakfast試試,all day breakfast 非常精緻,除左有牛油果,三文魚,新鮮水果等等,仲有一份酸種Bagel🥯,台式藥膳既當歸香氣撲鼻,配搭本地有機白菜,蟲草花同養顏桃膠,望住窗外既藍屋景觀,一邊嘆住咖啡,非常愜意☕️不過以我認知蕎麥麵並不是keto選擇,有興趣既生酮朋友要斟酌選擇😊如果keto option可以轉用烘乾蒟蒻麵我諗會更加夾藥膳湯底😋