2022-09-04 139 瀏覽
之前一直都慕名想試呢間良心居酒屋,一嚟好想試佢嗰個芝士吉列豬扒,二嚟佢旺角嘅分店之前比人停咗晚市,真係想大大力去支持下💪🏻 終是就趁上星期平日收咗工去咗幫襯佢😎見到網上好多人都推介呢個菜式,本身覺得佢幾貴下,但係食完真係覺得非常值得一試🤤 店員會喺你面前將日本A4和牛用火槍燒成你想要嘅熟度,油脂爆炸嘅和牛再包埋蛋汁飯一齊食,超完美嘅配搭,和牛入口即溶,食完一啖已經想再encore😍 但可惜太貴😝呢個亦係我呢個芝士控一直想試嘅菜式😚 上到嚟真係勁誇張,佢嘅芝士多到瀉晒出嚟!佢嘅外皮炸到好脆好薄,冇好厚嘅炸粉👍🏻 入面一層層嘅豚肉再加埋甜甜哋嘅三重芝士,口感非常邪惡,但同時又好滿足🥰 P.S.呢道菜一定要趁熱食,凍咗嘅芝士就唔拉絲嫁啦!呢個壽司睇落雖然都好貴下,但絕對真材實料😌 用上罕有珍貴嘅北海道赤膽,口感非常幼滑creamy,配搭埋新鮮嘅拖羅蓉同面頭嘅魚子醬一齊食,非常之夾,鮮味十足!最有誠意嘅係佢連塊紫菜都脆過人😎呢個亦係呢度不可錯過嘅菜式!即叫即燒,等咗差唔多20分鐘,終於上場🤤 每舊都大大粒,好厚肉🤩 口感鮮嫩彈牙有嚼勁,但又唔會靭,仲有肉汁咇出嚟😳 餐廳好貼心咁安排咗幾種調味,

申子和牛燒

吉列三重芝士千層豚肉

海苔拖羅赤膽壽司

極上鹽燒牛舌芯
呢個亦係呢度不可錯過嘅菜式!即叫即燒,等咗差唔多20分鐘,終於上場🤤 每舊都大大粒,好厚肉🤩 口感鮮嫩彈牙有嚼勁,但又唔會靭,仲有肉汁咇出嚟😳 餐廳好貼心咁安排咗幾種調味,我覺得最正嘅都係用鹽調味!

蓬松玉子
鍾意食玉子燒同芝士嘅人都唔可以錯過呢個蓬松玉子!成個玉子燒都比較fluffy啲,唔係嗰種成咗型嘅玉子燒,幾特別!玉子整得非常鬆軟,原來入面仲加咗拉絲芝士,又一邪惡之選🤤

乳酸梳打
飲嘢方面,我哋嗌咗柚子同蜜桃梳打,好大杯,味道酸酸甜甜,balance返嘢食嘅油膩感,同埋都開胃啲😌

和菓子
總括而言,好耐都未試過一間咁高質嘅餐廳😍 差唔多每樣都好推薦🙌🏻 最後仲送上和菓子作結,非常滿足嘅一餐!而店內環境都好有心機佈置,有大大個月球燈同埋香港人好有共鳴嘅獅子山☺️ 遲啲一定會再encore!

申子和牛燒
吉列三重芝士千層豚肉