黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (棉登徑)
2023-08-22 48 瀏覽
呢間餐廳之前黎過一次,覺得好好食所以今日再黎,依然無令我失望~ 首先推介既係海膽蟹味噌甲羅燒,佢一開始會俾你影相先,見到啲海膽蟹肉蟹糕已經好想食。然後侍應姐姐會喺你面前開個爐燒,不過唔只呢個,係每一樣如果要燒既野佢地都會擺得好靚俾你影左相先,之後再喺你面前燒。望住啲野食慢慢變熟同埋啲香味飄出黎,呢個過程好令人愉悅~ 至於個甲羅燒真係好好食,連埋塊餅一齊放入口,真係一個極大既享受!之後要推介呢個黑門令大漁魚子醬脆脆包, 呢個真係好好味,個包勁脆,而上面既料係會多到跌出黎,而且所有野既味都好夾,如果未飽呢個係會想encore~跟住到個蜜糖芥末火灸安格斯牛肉沙律,呢個有啲驚喜係佢真係配合番水產既特色,喺呢個牛肉沙律入面仲會搵到一粒粒既飛魚子同三文魚片。你會食到蜜糖芥末既香同埋佢又有少少酸,好fresh好開胃。呢個黑門令龍蝦湯煮海鮮都勁好味,佢個龍蝦湯好正,啲海鮮一路燒既時候吸哂個湯既香味,但同時啲海鮮既鮮味又入番個湯入面互相交融,我同朋友唔止食哂啲海鮮,連個湯都飲埋。我覺得呢度每一樣食物都好有heart,除左擺盤靚,所有野都好切合餐廳個主題,用料好新鮮,當然最緊要係真係好好味~
西京燒銀鱈魚
2023-08-15