茹絲葵牛排餐廳

Ruth's Chris Steak House
2024-01-04 1575 瀏覽
Ruth Chris 係美國著名嘅連鎖扒房,喺香港有兩間分店,包括喺金鐘同埋尖沙咀。嗰日我哋為咗慶祝周月紀念去咗金鐘嘅分店餐廳慶祝。餐廳內部環境燈光陰暗,以古典歐洲風格裝飾,牆上邊亦都掛上油畫,非常有格調。餐廳安排咗我哋坐卡位,座位非常舒適。職員好有心機咁同我哋講解左餐牌,亦都推介左校受歡迎嘅菜式俾我哋。我哋最後選擇咗食蟹餅同埋Porterhouse steak。果然冇選擇錯,餐廳選用嘅都係頂級嘅牛肉,一食就食得出。crab cake都好好食,蟹肉超級鮮甜,再加埋佢哋自家製嘅醬汁,淡淡都好滋味。至於甜品,我哋就選擇蘋果批。蘋果批果香非常濃郁,批底鬆脆,再配埋冰凍嘅雲呢拿雪糕,為晚餐帶嚟圓滿嘅句號。

Porthouse
Crabcake