2021-04-11 1207 瀏覽
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5J.S.FOODIES 🤗 它來自東京,與日本Flippers同一集團,分店遍佈東京、台灣等地 🇯🇵餐廳以「奇蹟的梳乎厘班㦸」聞名 🥞,除咗提供多款甜食班㦸,另外仲有咸食班㦸及其他漢堡包、小食選擇,而最重要係食品質素好有水準 👍🏻,喺好多細節位都會令客人感受到佢哋對食物質素嘅堅持,加上環境舒適,服務一流,地理位置又非常方便,攪到我耐不耐就心思思想去幫襯~ 😍💋 牛油果配三文魚班㦸 ($129)薄薄嘅傳統班㦸上面係份量好多嘅新鮮牛油果,仲有多片三文魚,出奇地略帶甜味,明顯係事先醃製過,味道一啲都吾腥,最估唔到係面層嘅蕃茄碎粒,好有質感,而且似係醋漬,味道好醒神 🍅;旁邊提供配班㦸食嘅蜜糖、忌廉,突然福爾摩斯上身,心諗:又咸又甜?味道會唔會好奇怪呢?🤔 哈~ 結論係一啲都吾奇怪!仲好夾添呀!👍🏻 Yummy!🤤 💋 原味班㦸 ($99)再叫咗個Soufflé pancake 🥞 ,蛋味超香,質感就超級超級鬆軟,真係好似喺日本餐廳食到嘅咁有水準㗎!👍🏻 班㦸上
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5

💋 牛油果配三文魚班㦸 ($129)

💋 原味班㦸 ($99)
再叫咗個Soufflé pancake 🥞 ,蛋味超香,質感就超級超級鬆軟,真係好似喺日本餐廳食到嘅咁有水準㗎!👍🏻 班㦸上有少量糖份,同埋已帶甜嘅滑滑生忌廉,但個人就覺得如果可以加些少糖漿/蜜糖就perfect喇~ 😋 BTW,3個班㦸份量其實都幾大,食完都飽飽哋~

💋 芒果熱情果沙冰 ($45)
呢度嘅沙冰Frappe,基本上揀咩味道都好味~ 因為全部水果、奶、用料都感受到係真材實料!🥤 我呢杯仲有真芒果粒,芒果底味同奶味都突出,就只係略嫌熱情果味唔夠~
芒果熱情果沙冰
2021-04-11