潮藝館

CHAO CLUB
2024-05-06 25 瀏覽
咁我難得收早就同朋友去試吓新嘢,知道尖沙咀iSquare有間食潮州菜好出名,就去試吓地鐵站行5分鐘就到,裝修簡單,而且街景十分美麗,我哋兩人叫咗幾樣小菜同埋頭盤,首先話梅涼瓜,作為開胃菜,簡直冇得彈,酸酸甜甜食落去有口感,之後嗌咗普寧炸豆腐,炸得好香口,而且唔會過熟,菠菜蟹肉羹,蟹肉加埋菠菜啖啖肉,而且唔會好結,加上有個蠟燭keep住溫度,成件事好窩心,之後嗌咗避風塘炒蟹,味道炒得好香口,加上蒜蓉同埋辣椒,簡直係錦上添花,蟹肉嘅比例非常多加上蟹膏,同埋每一個部位蟹肉都好滿寫,再者我哋點咗凍馬友,馬友凍凍地食好有口感,加上魚子醬,食落去更上一層樓,之後點左普寧炒蔬菜,普寧嘅醬汁用嚟炒菜簡直係冇得彈,係我食過咁好最好食嘅一次菜,甜品方便點左桂花糕,食落去好彈牙,而且桂花嘅味道好突出,呢餐飯整體嚟講食得好滿足,除此之外呢度嘅服務質素亦都很好,會為你講解每一道菜嘅名稱,而且會推介店內有啲咩好食,下次可以同屋企人再嚟試吓。
2024-04-09